torsdag 25 september 2014

Ett hus med utsikt

Nu har vi flyttat!

I lördags fick vi nycklarna till radhuset i Benalmádena! För den som inte känner till området så ligger Benalmádena alldeles intill Fuengirola men åt Malaga-hållet. Och här är det träning av benmusklerna, vill jag lova! Alla hus ligger i bergssluttningen och det är braaaant!

När vi var på visning av huset första gången höll jag på att helt räkna bort det pga lutningen av alla vägar. Men på något sätt så vänjer man sig. Det gäller liksom bara att man har full koll på bilens bromsverkan! :)

Det finns oändligt att berätta om "Urbanizasión Torremar" som området heter. Det jag dock vill visa först är utsikten. Den är helt enkelt ... underbar!

Så därför börjar vi nedifrån på det plan där vi har tre sovrum och två toaletter, med den utsikt som sonen har när han vaknar på morgonen och öppnar dörren (och galler) ut till den lägsta men största altanen (klicka gärna på bilderna för att se dem bättre):Stiger man ut och ställer sig vid kanten så ser man detta.
Jag tycker att huset framför är helt underbart, lägenheten längst upp till vänster är dessutom till salu. Misstänker dock att det är en rätt liten lägenhet. Men den verkar även gå att hyra...

Jamen visst är det en sangria!
Och limeskivan är ifrån trädet som växer här i trädgården!
Går man sedan en marmortrappa upp kommer man till det plan där huvudentrén finns i anslutning till kök, gästtoalett och vardagsrum. Samt då altanen med grill och matbord. Så när jag sitter och äter middag ser jag ut över detta:


Så här ser det ut om man har glaset i handen och hänger på staketet:

Sedan är det dags för nästa marmortrappa upp till "la pièce de recistance" dvs det rum som får en att helt tappa andan. Först hade vi tänkt att ha sovrummet där men kom fram till att det är ju dumt, man blundar ju merparten av tiden man är där då! Så därför är det nu på detta översta plan kontor/gästrum samt "en suite" som engelsmännen tjatar om, dvs toalett med dusch i anslutning till sovrummet
På altanen där finns två solsängar och placerar man sig i en av dem ser man detta:

Om man i stället reser sig upp och ställer sig vid muren så slås man av den magnifika utsikten - igen!


Trodde du det var färdigt där? Nä, det finns ju en pool också i området och den ligger ett antal meter över vårt radhus. Det här är vyn jag hade idag när vi tog en poolpaus efter att hämtat sonen från skolan, och efter en kort "klättring" upp i den underbara vegetationen i den allmänna trädgården.

Ställer man sig upp och tittar åt väster (vänster) så ser man hela Fuengirola breda ut sig.

Det är lätt att tappa bort tiden när man har denna vy framför sig!

2 kommentarer: