fredag 26 september 2014

Synpunkter på spanska, engelska och franska

När vi flyttade in i vårt radhus var det en (hel del) saker som vi hade synpunkter på. Vissa saker måste åtgärdas (som lampor som är trasiga), vissa saker som vi har synpunkter på men som vi själva åtgärdat (som t ex avsaknad av städning) samt sådant som vi liksom bara vill påpeka (som kantstötta tallrikar och märken på väggar och golv.

Jag menar, hur känns det att sätta på sig kläder som har blivit tvättade i en tvättmaskin som ser ut så här i tvättmedelsfacket:

Lite ryckande  av tvättmedelsfacket, en massa hett vatten och en diskborste ger ett helt annat resultat. Varför såg de inte till att göra detta innan vi flyttade in?

Ett tips är att ta fotografier på allt som inte är riktigt ok. Vår revisor sa att 80% av alla dispositioner inte betalas tillbaka av uthyrarna pga av alla möjliga och omöjliga orsaker - alltså bör man ha sitt på det torra!

Men efter att ha skrivit ihop en diger lista och gått igenom den med Blanca på spanska, engelska och franska (Är det tur man kan lite av dessa språk eller otur man inte kan spanska ordentligt?) så börjar vi känna oss ganska till freds med tillvaron här i Benalmádena.

Hemmet börjar bli utrustat så man enkelt kan laga middag, tvätta och städa. Ja, och sova osv. Vi bor knappa tio minuter med bil ifrån skolan (mot 30 min tidigare) och vi börjar känna oss hemma i trafiken så vi kan åka själva i stället för som hittills som något slags "kollektiv", dvs alltid tillsammans.

Idag blev det en riktigt delikat middag med råstek potatis, grillad kyckling (invigning av grillen som lämnades kvar av de förra boenden) och alldeles egen bearnaissås. Det hela avnjöts på terrassen med tända stearinljus och utfälld markis då det regnade lite.

Och så klart några glas vin...

Tror inte det kan bli så mycket bättre!

2 kommentarer:

 1. Hej

  Har reagerat på bilder från hus till salu. Det ser inte särskilt välstädat ut, tom hundskit på balkongen har jag sett!! Är det inte viktigt att städa innan visning??!!

  Här hemma spelar HV71 mot Skellefteå, de leder i nuläget med 4 - 3, Vi har alla matcher via C-More på TV.

  Idag har vi haft en riktigt fin höstdag med ca + 17-20 och sol. Får hoppas att det fortsätter ett tag till:)

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet flera som har fått ägna första veckan åt att sanera sitt nya boende... Vet inte om det är så att de har en annan inställning bara. Men roligt är det inte, har idag tvättat alla golv och terrasser för man drar ju bara runt skiten. Suck!

   Radera