torsdag 11 september 2014

I can drive how I want!

I Spanien är det populärt med moppar, scootrar och mindre motorcyklar. Det är så många bilar här att det är ett rätt smart sätt att ta sig fram på. Jag önskar bara att de inte var så fasansfullt många men framförallt saknas något annat: vett!

Lånat bild från hallekis
Vi åkte för några dagar sedan hem ifrån skolan och bakom oss var det en ung kille, iförd t-shirt, shorts och hjälm, som zick-zackade mellan bilarna som en tok! Plötsligt försvann hann bara för att dyka upp precis intill vår bil just som vi skulle byta fil - livsfarligt helt enkelt! De kliar sig emellan bilarna på ett sätt som får en att tappa andan ibland!

Mannen min blev riktigt arg och gestikulerade vilt, killen på moppen viftade tillbaka. Lite längre fram var det rödljus så vi stannade och jag vevade ned (nåja, tryckte på knappen igen) rutan så de kunde gnälla på varandra. Mannen min gormade "hur i h-e kör du, jag kunde ha kört på dig!" eller något sådant på engelska varpå killen på moppen svarade "I can drive how I want, I have a moto!" och pekar på sin moppe (eller vad det nu var).

Yeah... right... Konstigt att det är så mycket olyckor med mopparna och de lätta motorcyklarna inblandade. De tror alltså de kan framföra sina fordon precis hur det behagar dem.

Självklart finns det praktiska och ekonomiska aspekter, perfekt att ta scootern till affären när man ska småhandla istället för att krångla ut bilen osv. Men jag undrar om jag NÅGONSIN kommer låta sonen få en moppe...

2 kommentarer:

 1. Hel

  De är inte rädda om livhanken!! Skulle inte vilja vara först på plats till någon som vurpat med sin moppe eller MC. Vad hjälper en hjälm när övriga kroppen inte är skyddad. Såg när vi var nere MC-förare iklädda hjälm, t-shirt och shorts och flip-flop!! Vi har en Kawasaki 1500 Drifter och det är skyddskläder såsom förstärkt jacka med ryggskydd o brallor, boots som gäller och hjälm förstås.

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Precis vad vi också kommenterar varje gång vi ser det! Eller iförda badkläder, allrahelst med en unge på "bönpallen" med hjälm på huvudet men linne och kjol eller shorts.
  Av alla hundratals vi sett hittills tror jag det är TVÅ som haft läderkläder.

  SvaraRadera