onsdag 3 september 2014

Första dagen!

I förrgår började sonen i trean i Svenska Skolan i Fuengirola!

Vi var väl lite spända allihop, hur skulle det här bli? Börja i ny skola i ett nytt land!?

Vi träffades allihop i aulan/gymnastiksalen - ca 220 elever, ett helt gäng lärare och personal iklädda neongröna tröjor, samt en hel del föräldrar och syskon. Den luftkonditionerade svala salen blev fort mindre sval och ännu fortare varm så alla spriddes sedan till resp klassrum där föräldrarna lämnade sina ungar för en första skoldag i Spanien!

Vi fick omedelbart kontakt med en trevlig mamma som flyttat hit under sommaren med sina två barn, hennes dotter går i sonens klass. Det var förresten väldigt många nya elever i alla klasser, tror det var ca hälften faktiskt. På sitt sätt underlättar det nog för eleverna, det är alltid enklare när det är fler som upplever samma sak.

Vi åkte hem och fixade lite medan vi lite spänt väntade på att vid tretiden hämta honom igen. Man undrade ju hur denna första dag hade gått...

Vid tretiden öppnades klassrumsdörren och de 16 barnen i årskurs 2-3 kom ut, sist av dem kom sonen ut som ett stort solsken!

Det här blir bra!

5 kommentarer:

 1. Hej

  Vad skönt att det gick bra första dagen i skolan:). Finns det barn i närheten där ni bor?

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Där vi bor här i Elviria, nej. Och då är det semesterfirare, här någon dag eller så. I Benalmádena dit vi flyttar om några veckor hoppas jag att det finns närmare, i alla fall vet jag att det finns klasskompisar relativt nära.

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt att "höra" att skolstarten blev en lyckostart! ☺

  SvaraRadera
 4. Ja, och på måndag är han bjuden på första kalaset!

  SvaraRadera
 5. Kan ju inte bli bättre:)

  SvaraRadera