fredag 22 maj 2015

Deposition och/eller förskottsbetalning?

Jag skrev tidigare om depositionsavgifter när man hyr ett boende.

Vi har dock börjat misstänka en liten röra här! Det var väl ovanligt här i Spanien! :)

Det är det här med 6 månaders depositionsavgift, så klart. Det verkar som att vissa mäklare blandar ihop förskottsbetalning av hyra med depositionsavgift. På samma objekt kan det nämligen stå olika saker beroende på hur mäklaren har formulerat sig. Jag hittade en annons där det stod att det är två månaders depositionsavgift och 6 månaders förskottsbetalning medan det på samma objekt i en annan annons av en annan mäklare endast stod 6 månaders depositionsavgift, inget om förskottsbetalning av hyra.

En mäklare sa att oftast brukar de vilja ha en högre deposition eller förskottsbetalning när det gäller sommarmånaderna och turister, när september kommer så slappnar de av lite och allt återgår till lite mer normala lägen. Det är tydligen många som har blivit blåsta på långtidsuthyrningar då en hyresgäst säger att de vill långtidshyra från juli men är sedan bara där i två månader, när sommaren och semestern är över är man inte där så då behöver man ju inte betala, eller hur...? Och om man långtidshyr betalar man ju oftast en lägre avgift per månad än om man bara skulle hyra en kort period på sommaren eller de andra åtråvärda perioderna.

Många gånger kan man säkert förhandla bort den långa förskottsinbetalningen om man visar att man inte är "flyktbenägen", dvs vi skulle kunna visa att vi är residenta, vår son går i skolan här i Fuengirola, mannen min har ett registrerat företag i Spanien: vi kommer helt enkelt att stanna längre än semestern... I alla fall är det något som man bör försöka göra, helt klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar