tisdag 5 maj 2015

Hejdå till sköra naglar i värmen!

Trots att det är mycket tråkigt att inte ha en trädgård är det till fördel för naglarna som inte slits och förstörs lika mycket. En annan fördel för naglarna är dessutom en minskad mängd pappershantering för jisses vad det torkar ut!

När vi flyttade hit så hade jag så fina naglar och det är ju alltid kul när man börjar bli solbränd! Men sedan efter en månad i Spanien så flyttade vi hit till radhuset och då började det lilla helvetet. Alla naglar gick av och sedan bara delade de sig hela tiden. Det var inte bara estetiskt "jobbigt" utan det var även väldigt obehagligt då naglarna har som funktion att skydda fingerspetsarna. Det gör de inte när de är mjuka och hela tiden skivar sig och går sönder, kryper högre och högre upp ju kortare de blir. Det blev nästan lite fix idé, jag köpte speciella lack, grejade och donade, förstod ingenting. Men sedan vände det sakta och efter jul så har de blivit bra igen.

Så vad var problemet med mina sköra naglar? Hade jag brist på något?

Mitt eviga problem: vätskebrist i värmen, så klart. Jag dricker alldeles för lite vatten! Nu sitter nog min mamma och nickar instämmande för hon är dålig på det hon med har hon erkänt. Och så sitter min (förra arbets-) vän och skakar på huvudet, hon som under fyra års tid suttit mittemot mig och tjatat om att jag måste dricka mer vatten. Vatten på kvarnen...

Grejen är den att jag häller upp vatten i glaset men sedan blir det stående. Jag kommer oftast ihåg att ta med mig en vattenflaska när jag går ut men antingen är den lika full när jag kommer hem igen eller så har resten av familjen druckit upp vattnet.

Men jag har blivit bättre! Mycket bättre! Jag dricker säkert i alla fall tre glas med vatten om dagen nu, det blev lite roligare och smakligare när jag fick tipset om de stora isbitarna.

Dessutom har jag kommit på ett sätt att få iskallt vatten i flaskan jag tar med mig ut: jag häller ca 1 dl vatten i en liten sportflaska med "drickventil" (de där man måste dra upp för att dricka, trycka ned för att stänga), skruvar igen men öppnar så luft kan komma in/ut, lägger flaskan ned i frysen. När vattnet frusit kan man ställa den upp om det är att föredra platsmässigt. Den långa strängen med is kyler det andra vattnet fortare i st f att det bara är en klump i botten (inbillar jag mig i alla fall).

När det sedan är dags att gå är det bara att fylla på med mer vatten! Jättesmidigt! Numer har jag alltid minst en flaska på vänt i frysen.

Nu ska jag gå och hämta ett till glas med vatten, förresten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar