söndag 31 maj 2015

Mors Dag i Sverige

Jag skrev ju tidigare om den spanska Mors Dag. Så hur gick det då? Kom min son ihåg mig?

Jodå! Och jag har förstått att han har hållit på och pysslat med något på syslöjden i skolan. Eftersom jag ju älskar att sy så var jag väldigt nyfiken på om jag har fört någon gen vidare. :)

Först och främst fick jag ett så fint kort som jag antar att sonen har gjort på engelskan i skolan, mannen min frågade varför det står på engelska och sonen sa att de skulle skriva det. Och han skriver så fint nu! Hans fröken har gjort ett enormt jobb där!

Presenten då! Vad fick jag? Jo, detta:

Nu undrar väl alla vad det är men det gjorde inte jag, jag såg på en gång att det är en Star Trek-badge! Det var ju det som jag hade tänkt att leta efter på Comicon men hittade inget för att det inte fanns något alls inom den genren.

Och jodå, nu gäller det bara att förvalta den lilla kreativa genen - den finns där precis som den ska!

Grattis alla mammor på Mors Dag!

Pappa, kan du ge mamma en kram ifrån mig!


5 kommentarer:

 1. Gjort! Kramar från Pappa

  SvaraRadera
 2. Fint!
  Jag kommrr aldrig att bli uppmärksammad på mors dag, varken den svenska eller den spanska, för J är emot det. Vet inte vad jag tycker. Får se när lillan blir större :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte kommersialiseringen, att det måste köpas något. Men däremot vill jag gärna bli lite uppvaktad och det kan jag gott få bli en eller två gånger om året... Jag tar ju hand om de resterande dagarna.

   Radera
  2. Tack för kramen! Instämmer för övrigt. DN hade i lördags en lång artikel om Anna Jarvis som brukar tillskrivas införandet av Mors Dag. Hon lär ha blivit jättearg när hon såg att man kunde köpa färdigskrivna morsdagskort i butikerna. Hennes tanke var ju att barnen skulle lägga ner lite tid och möda på att själva skriva ett brev eller på annat sätt visa sin uppskattning och hon lär ha dött väldigt besviken på hur hela tanken förfelats. NK hade inne en annons på presenter som skulle göra Mor glad och jag tror inte att det fanns någon som kostade mindre än fyrsiffriga belopp. /mamma.

   Radera
  3. Jisses! Jag hade inte blivit gladare för det!

   Finns ju ingen bättre present än när någon har tänkt ut något och dessutom gör den själv.

   Radera