torsdag 7 maj 2015

Rekognoceringsdag

Idag har vi varit och rekat!

Nästa vecka ska vi kolla på ett hus att hyra i Riviera del Sol, Mijas, men vi var lite osäkra på läget. Hur ser området ut, var ligger A7 (den stora vägen som går igenom hela Solkusten), hörs den mycket, något annat som kan störa, är det ett fint område...? Kort och gott: vill vi betala för att bo där i elva månader?

Med adressen till huset inknappad på GPS:en begav vi oss av efter frukost på ett fik med Fru Torreblanca och en mamma till. GPS:en ledde oss faktiskt rätt på en gång (jag och GPS:er är annars inte helt kompatibla) och vi kollade runt lite och jo, det kan visst vara värt att får en visning av huset.

Sedan åkte vi till området El Faro som vi hört talas om. Vi snurrade runt lite och fick ett infall! Vi såg ett hus som det stod Se Vende på, till salu. Vi ringde numret på skylten och 15 minuter senare var det en glad och trevlig holländare som visade oss runt fastigheten. Priset var OK men eftersom huset låg så otroligt inklämt kände vi att njaä... Att bo så blir väldigt avhängt av hur grannarna är. Fast det är det nästan alltid, om man inte bor i ödemarken...

Vi åkte vidare och körde då förbi detta!

Vad som sitter fastsatt på stängslet är bordsskivor och stolssitsar. Vad i hela friden!?!?

Med största sannolikhet är det en loppis. Så är man i faggorna kan det vara värt att veta att mycket nära Fuengirola med enkel åtkomst från A7, på Calle Andalucia 168, El Faro, Mijas - där kan man nog fynda! Ja, om det nu är en loppis - kanske det är en tokig gubbe eller tant som bor där. Fast det ena utesluter ju inte det andra.

Jag skulle så gärna vilja ha ett torn!
 Det här "huset" som endast syns delvis,
ligger i Urb Los Lomas, Mijas.
På lördag ska vi se på ett radhus bara just därför att. Inte för att det ens är något vi önskar men man ska ju vidga sina vyer, sägs det.

Vad är det vi önskar då? Jo...
Utsikt - gärna mot havet men det funkar med berg, en dal... Bara man inte är "instängd".
Pool - egen eller kommunal spelar mindre roll. Bara det finns en!
Tystnad, avskildhet - leva i en bongotrumma som vi gör nu är inte ultimat för mentaliteten. Vi behöver inte stadslivet, har aldrig gjort det...
Trädgård - jag är inte gjord för att odla i krukor. Jag vill kunna gå ut på trappen utan att behöva klä upp mig.

Samtidigt måste man tänka på tillgänglighet, priser, att sonen ska kunna ha vänner hemma, helst hitta dem i närheten... och en hel del annat. Någonstans måste man väl jämka. Men någonstans bör det även finnas ett ställe som funkar för oss!

Husletandet fortskrider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar