söndag 3 maj 2015

En avrapportering av FIP

Ställningen till tältet som sattes upp
i slutet av förra veckan.
Igår tog vi taxi till årets FIP - Feria Internacional de los Pueblos - på feriaplatsen i Fuengirola. Jag skrev ju om den tidigare, att vi inte riktigt visste vad det var.

Nu vet vi.

De har smällt upp ett stort tält - och då menar jag stort! - och därinne var det små stånd där det såldes hantverk, stenar, solglasögon och lite annat smått och gott. Roligt att se men vi var inte där inne så länge, köpte inget.

Folkvimmel
Ökenskepp
Det fanns även en väldig massa åkattraktioner: radiobilar, karuseller, pariserhjul, bergochdalbanor i miniformat och alla varianter av snurr, hopp och fart däremellan. Fascinerande vad de hittar på, att allt är mobilt och de åker vidare från folkfest till folkfest. Och ville man åka "ökenskepp" så fanns det med, med spottskydd och allt! Eller är det för att de inte ska bitas? Jag tror på det förra.

Och sedan var det ju då det som liksom var själva grejen med denna feria: maten! Här har drygt 30 länder ställt upp casetas, stånd där det stolt serverades landets specialité/-er. Att gå runt och bara titta och lukta var härligt! För vilken doft och vilka aromer! Vilka vackra maträtter och färger! Titta bara!Och här grillades det, inga Weber-grillar här inte!

Det här var nog den största grillanordning jag sett!Ursäkta motljuset...

En annan variant av grillning

I år hade Sverige en come back där det serverades älgbiffar, smörgåstårta och annat sådant som vi brukar räkna som svensk mat. Finland var representerat också men inte Danmark. Förra året var tydligen Danmark med och sålde pølse av en stupfull dansk vilket grannen Herr Africaan (som är dansk) tyckte var mycket pinsamt. Men jag såg under hela kvällen ingen som var otrevligt stupfull även om de flesta gick med en öl eller mojito i handen. Varför kan vi inte bete oss så i Sverige?Det fanns en hel del bröd och bakverk som jag ångrar att vi inte köpte av!Men visst åt vi av delikatesserna!

En brasiliansk pirogaktig sak. Gott var det.

Sockervadd - ett måste!

Jag hör nu att den sista FIP-dagen har dragit igång! Musiken dunkar ända hit bort där vi bor, ca 5 km bort fågelvägen över kullar och mellan höghus. Idag ska det tydligen vara halva priset på alla attraktionerna men eftersom det ju är skoldag imorgon så är det inte så lämpligt att gå dit i kväll igen. Termometern visar på 26 grader i skuggan just nu och då lockar dessutom poolen mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar