måndag 25 maj 2015

En fd kulle

Vi stod med Blanca, frun till Antonio, han som vi hyr av, och tittade ut över Medelhavet medan vi njöt av att veta att hit skulle vi flytta och bo i minst 11 månader.
- Es muy tranquilo aquí! sa hon nöjt medan fåglarna kvittrade. Det är mycket lugnt här!
- Sí, sa vi och var så nöjda med vårt beslut.

Det där var i september och sedan dess har jag nog alltid tagit varje tillfälle i akt att få skryta om den underbara trädgården med poolen och den underbara utsikten, den är verkligen enastående!

Så här såg det ut i september när vi från vårt boende tittade bort mot Fuengirola:

Ser ni kullen där? Den som det står en mast på och till vänster om den - mitt i bild, knappt synligt - en liten smal väg. I höstas tänkte jag att jag borde gå en sväng där i vår när alla blommor kommer!

Sedan en dag sent i höstas när vi låg och solade så råkade jag öppna munnen och säga att det är konstigt att den där kullen har fått vara ifred, att ingen har byggt på den. 5 minuter senare - och jag överdriver inte, det var verkligen 5 minuter senare - hörde vi en grävskopa stånka sig upp där.

Det var den friden...

Jag minns att jag i julas stod och tittade på kullen med min pappa när de hälsade på, vi undrade vad som försiggick där egentligen. Ett tag senare pratade vi med Antonio, han som vi hyr av, och han sa att det skulle visst byggas något hus där. Han lät inte så uppjagad så då var det väl lugnt.

Sedan har det grävts lite. Och byggts lite. Vi började se antydan av ett hus som till största del låg på andra sidan kullen, bara taket syntes. Det var ju inte så farligt, taket var i jämnhöjd med kullen. De borde ju dessutom vara färdiga snart då...

Sedan kom det nya grävmaskiner, nya lastbilar. En lördag stod det tre grävmaskiner samtidigt och bullrande grävde på vår sida av kullen. Djupare och djupare, mer av berget blottläggs nu och grönskan försvinner. Vad håller de på med?

Precis som i september med Blanca stod jag för någon vecka sedan uppe vid poolen och tittade ut över nejden men nu med grannarna Herr och Fru Africaan (Herr Africaan kommer förresten från Danmark men jag träffade frun först och hon kommer från Sydafrika). Det visade sig att Herr Africaan är mäklare här i Spanien och kunde berätta att det håller på att byggas lägenheter där på kullen. 120 st. De ska vara klara 2016. Sex dagar i veckan med grävmaskiner och därefter lyftkranar, lastbilar, betongbilar...

Tre månader kvar på hyresavtalet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar