söndag 31 maj 2015

Pling-pling-tåget i El Higuerón

När vi 2008 var på Menorca så åkte det runt ett litet turisttåg, ett sådant där litet motordrivet "lok" med ett gäng öppna vagnar med plats för ca 6 personer i varje. I hela Cala'n'bosch kunde man se och höra tåget, man hörde klockan plinga överallt och därför döptes det av oss raskt till Pling-pling-tåget. Vi spenderade tre veckor där och först den sista kvällen som vi kom på var det utgick ifrån så sonen, då 3,5 år gammal, fick sin hett åtrådda resa med tåget (han hade tjatat hela tiden) - och var helt uttråkad hela tiden. Man satt ju bara där... Men mannen min och jag tyckte det var jättefint, vi kan faktiskt rekommendera det om man semestrar där.

Men det var inte den tågturen jag skulle berätta om utan om ett annat tåg.

Bild lånad från www.reservadelhigueron.com
Uppe vid Carrefour i El Higuerón, Benalmádena, så finns det nämligen ett liknande tåg och vi har sedan vi flyttade hit i september undrat varför i hela friden då! Det är ju inte som att det är den typen av sightseeing här i området och ändå så ser vi att det väldigt ofta sitter folk i det. Och inte barn, utan vuxna. Det är inte så att det är fullt men det sitter nästan alltid några i tåget i alla fall.

Vi har i vår lilla familj varit rörande överens om att den där tågturen kommer vi inte att ta.

Igår var vi på avslutningskalas hos en av sonens klasskompisar och då berättade Fru Higuerón, en klassmamma, att de ibland tar tåget upp till sig (de bor mitt emellan havet och A7-vägen precis som vi men det är en dal mellan oss).
- Va?! Vad sa du?
- Jo, vi tar bussen eller (Renfe-)tåget till station och sedan tar vi lilla tåget upp till oss. Det där tåget som går mellan Carvajal-stationen och Carrefour. Och vi visar bara upp vårt kort så det kostar inget, kortet ingår i la comunidad (bostadsområdesavgiften).

Den mycket branta vägen med 40 graders lutning mellan
tågstation Carvajal och Urb. El Higuerón
Det finns t o m en tidtabell för detta Mini Tren! Undrar om de tar folk som inte bor i området också? Och vad det kostar?

Hur det där tåget orkar ta sig upp för backarna i området undrar jag också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar