lördag 2 maj 2015

Vitt, blått eller rött?

För några dagar sedan köpte jag en enkel billig bomullsklänning, tänkte att den blir bra till badet eller bara hemma i värmen. Men först vill jag ju tvätta den.

Nu kommer vi då till avdelningen att svika löften givna till sig själv.

Jag har ju lovat mig att inte köpa kläder som har massor med olika färger och framför allt där det är vitt med! För hur ska jag nu tvätta denna? På lappen står det Lavar con prendas de colores similares dvs tvättas med kläder med liknande färger.
Med blått och grönt och riskera en blådassig bakgrund i stället för fräscht vitt?
Med rött och gult och riskera en rosa bakrund? *ryyyys*
Med vitt och riskera att de övriga plaggen i maskinen blir grådassiga?

Sommarfräscha färger
Tvätta separat? Möjligen om snabbtvätten hade klarat 60 grader men den är förinställd på 40. Och man ska visst tvätta enligt instruktionerna (i alla fall de första gångerna) så att färgen fäster ordentligt. Dvs där den ska sitta, inte på allt det andra i tvättmaskinen.

Det där kommer bli ett sådant där plagg som alltid ligger kvar i tvättkorgen...

2 kommentarer:

 1. Handtvätta klädningen första gången med lite ättika i vattnet, det "binder" färgerna, ingen fällning av färger efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag som är så rädd om den flaska med ättika jag har! Finns inte i Spanien, vad jag har sett. Ja om man inte går till svenskbutikerna då. I Sverige var jag storkonsument av ättika, använde det till det mesta!
   Jag slängde faktiskt in klänningen med de vita lakanen och körde en 60-tvätt. Färgerna satt där de skulle! Puh!

   Radera