tisdag 5 maj 2015

Dessa fastighetsmäklare i Spanien

Vi håller ju på att leta ett annat boende. Frågan är ju bara var man ska bo, hur man ska bo, köpa, hyra...?

Det verkar finnas hur mycket objekt som helst! Eller gör det verkligen det? Tittar man på t ex Idealista, en av de största hemsidorna med bostäder så är det sida upp i och sida ned, tusentals. Men vänta, det där huset är väldigt likt ett jag såg tidigare... Blädder-blädder... Det är ju samma!

Samma objekt kan ligga ute på samma hemsida med en annons, fem annonser eller gärna tio, det är nämligen en annons för varje mäklare. I Sverige har mäklaren ensamrätt en period, så är det inte här.

Detta skapar för alla en stor förvirring, samma objekt ligger ute på så många olika sätt och på så många olika hemsidor att de kan ligga i flera år efter de har tagits bort från marknaden. Och dessutom så läggs det upp nya annonser för att de ska verka nya på marknaden och därmed inte visa att den faktiskt har legat ute sedan två år tillbaka och säljaren egentligen är desperat att bli av med sin fastighet.

Jag undrar dessutom om säljarna vet om hur vi som kunder egentligen bli bemötta när vi är intresserade av deras hus?

Jag undrar hur många hus vi har mailat mäklaren om men inte fått någon respons, hur många mäklare som ska kolla upp och ringa tillbaka men inte gör det. Mäklaren kan vara spansk, engelsk, svensk, dansk... samma nonchalanta beteende.

3 kommentarer:

  1. Hehe, mäklarna kan också ange olika priser för samma bostad. Det har jag varit med om. Det står ett pris i annonsen, mrn det är inräknad prutmån i det priset, så redan på visningen (i alls fall av hyresbostäder) sänker mäklaren priset. Olika mäklare sänker olika mycket.
    Här skrev jag om det: http://casaannika.blogspot.com.es/2012/08/bostadsletande.html

    SvaraRadera
  2. Ja jisses! Det finns verkligen mäklare och mäklare. Och det är dessutom "väldigt många som är intresserade, ni är en av tre som jag vill ha svar ifrån SNABBT!". Tre veckor senare är det fortfarande kvar...
    Det är en riktig gazpacho det här.

    SvaraRadera