fredag 14 juni 2019

Mina bokmärken - nr 6: Handarbetat med tävling!

Boklysten skriver så här på sin blogg:
"Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det!"

Marcapáginas número 6


Jag gillar ju att handarbeta och tänk så kul man kan ha med lite bomullstråd och en virknål! Perfekt att sitta en stund i solen och njuta. En liten liten solhatt virkade jag, satte dit ett litet band och vips ett litet bokmärke! Helt efter eget huvud och fingrar.

Som vanligt går saker över styr ... Det blev inte bara en liten solhatt. Det blev några fler. Dessutom stannade jag inte vid små söta hattar i Barbie-storlek utan det blev visst små somriga flip-flops också, några små vackra rosor ...

- Du är inte klok! utbrast mannen min när han såg dem alla samlade på ett ställe.

Ligger väl något i det ... Så vad i hela friden ska jag nu hitta på med dem? Jo, jag kan ju försöka sälja dem! Så därför har jag nu öppnat en liten butik här på min blogg. Välkomna att kika där. Man kan även klicka på fliken Butiken uppe under bannern.

För att fira öppnandet av min lilla soliga butik tänkte jag utlysa en  

Tävling!

Vinsten: en valfri produkt ur min lilla soliga butik som jag skickar hem till dig med spanska Correos.
För att delta: skriv en kommentar i denna tråden och berättar vad du skulle välja om du vann. (Eftersom det kanske tillkommer saker så har du så klart möjlighet att ändra dig.)
Anonym kommentar: Om du skriver som anonym, glöm inte att skriva under din kommentar med ett namn som identifierar/särskiljer dig och sedan skicka mig ett e-mail (solsomsol@outlook.com) så jag har det ifall du vinner (inget e-mail - ingen möjlighet vinst) där du skriver vad du i kommentaren kallar dig för. Du behöver inte skicka adress osv i det läget.
Dragning: Ni har fram till på torsdag 20 juni 2019 kl 15 att lägga namnet i hatten för på eftermiddagen kommer sedan någon här i familjen dra ett namn och vinnaren presenteras under pompa och ståt med ett inlägg senare på kvällen! Jag skickar även ett meddelande till vinnaren och ber om adressen som vinsten ska skickas till.
Sprid ut det! Du få gärna skriva om tävlingen hos dig, så klart! Hoppas också att ingen tar illa upp om jag klampar in hos er och påminner om den.

Lycka till!

📙

Vill du se vad andra har mellan sina boksidor så besök gärna Boklysten, BP, Gerd Hanneles bokparadis, Klimakteriehäxan och Mösstanten.

37 kommentarer:

  1. Vilka söta små hattar! Kul med en tävling också, fast just nu har jag inte tid att kolla in grejerna ska alldeles strax ge mig av. Klampar in senare, det är ju en stund kvar till deadline :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, klampa in senare du och ha en trevlig resa!

      Radera
  2. Hej!
    Va kul! Utom att jag varken läser (lyssnar) eller handarbetar...trots mor och syster som inte gjorde annat. Kollar in om det blir fler saker...Kram P ♥♥
    Rolig idé!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har haft så roligt så!
      Du kan ju alltid vara med och tävla för att ge det som en present till någon som läser! Fast jag har lite mer på lut, hoppas jag hinner få klart det innan torsdag då - för din skull!

      Radera
  3. Men waow vilket sött litet bokmärke! Imponerad! Tycker att bokmärket med den vita hatten som du visar i det här inlägget är superfint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Helena!
      Den lilla hatten är inte riktigt vit, den är mer offwhite, så jag kallar den för beige. Den blir rätt sober med det svarta bandet. Undrar om det inte var den första jag gjorde (efter lite trixande hit och dit, finns ett gäng som inte är presentabla om man säger så).

      Radera
  4. Vilken rolig idé! Och bra sätt att få utlopp för din kreativitet. Jag har ganska nyligen kommit hem så jag tittar in på nytt i morgon. Bokmärkena är jättefina och verkligt personliga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, lite målsättning är inte fel heller.
      Välkommen tillbaka!

      Radera
  5. Du slutar då aldrig att överraska Emma! Du är duktig på i stort sett allt som du "rör". Hur f*n kan man pilla med att virka sådana små hattar?! Å sååååååå himla fina de är dessutom. Ja alltså, bara att komma på idén att göra "hattiga" bokmärken är helt suveränt.

    Tycker du gjorde helt rätt att lägga upp konstverken till försäljning. Smart!

    Å du förstår nog att min favohatt är den med lila och grönt. Så himla läckert:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack BP! Misstänkte väl att du skulle gilla den! Den blev väldigt fin den lilla lila hatten, gillar den starka tonen. Satt länge och funderade på vilken färg bandet skulle ha. Svart är också snyggt på men försvann lite, dessutom så var det redan så många hattar med svarta band. Men antagligen tänkte jag väl på dig när jag la det gröna bandet intill.

      Gudarna ska veta att jag inte är duktig på allt! Är inte helt nöjd med Smiley-bokmärkena för det var svårt att brodera på det knögliga underlaget. Men de blev rätt kul ändå och lite kontrast till det söta och puttenuttiga i hattar och rosor.

      Radera
  6. väldans söt, fast svårt att slå igen boken....
    Mian tolv plattare:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/irlandska-bilder.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Fast hade du tittat in i butiken hade du sett att man har inte hatten mellan sidorna, den ligger ovanpå/utanför när boken är igenslagen:
      https://1.bp.blogspot.com/-j284d3qw2ao/XP0kusXp3GI/AAAAAAAAVJk/tqnPBnPZ-VEg8C1Hsvfj29IzZPL-pWmEgCLcBGAs/s1600/bookmark07.png

      Radera
  7. Wow, vilket bokmärke, så vackert!
    https://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/06/bokmarken-del-5.html

    SvaraRadera
  8. Kul. Det här är väl ett bra sätt att få utlopp för din inneboende kreativitet. Tyvärr har jag slutat läsa böcker på vanligt sätt så bokmärken är inte aktuellt för mig, men jag gillar dom du visar upp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kreativitetsutlopp är nödvändiga emellanåt! :D Kul att du gillar dem!

      Radera
  9. Det var ovanliga bokmärken! Naturligtvis. Kul!

    SvaraRadera
  10. Jätte roliga hattar må jag säga Emma!!
    Gillar den gula med blåa band ( typisk svensk)
    Du har talang och även att göra fina handarbete. Rolig idé att skapa hatt bokmärken=) Jag älskar även att handarbeta och just nu blir det en hel del virkade väskor i alla dess former. Jag har aldrig virkat så mycket som jag gör nu på alla mina reser. Min mamma har med endel av min design på sommarmarknader i Skåne och Blekinge. Förr designade jag smycken och hade en webbsida för försäljning.
    Bra gjort att sätta ut dina verk i bloggbutiken. Lycka till!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Birgitte! Jag vet att du också virkar - precis som Lena i Wales - och att du säljer. Nu fick jag svar på hur! Kul!

      Visa gärna lite fler bilder från dina alster, det är roligt att se!

      Radera
  11. Inser att du är inget mindre än en allkonstnär. Så påhittigt och fint! Förr i världen virkade jag också. Ja förresten mitt solfjädersfodral såg du kanske, det är nog mitt senaste/sista verk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snalla Aina! Du förstår att jag blev inspirerad av ditt fodral. Vem vet vad som kanske dyker upp i butiken en dag!?

      Och inte ska du säga sista! Du vet aldrig vad du får lust till i morgon.

      Radera
  12. Vilken bra idé med butiken och utlottningen! Lycka till!
    Nu inspirera du mig också.
    Bokmärke Solhatt 2 är mitt val.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så vi inspirerar varandra, Lena! :D

      Ja, jag hoppas att det är en bra idé, det har börjat bra för jag har redan fått order. Så himla roligt!

      Radera
  13. Åh så många fina grejer du har knåpat ihop! Gillar ALLA!!! Puss-smajlisen är jättefin, men det som faller mig mest på läppen är nog trots allt den röda hatten mes svarta bandet. Påminner mig om en flamecohatt, och om jag nu skulle vinna så kanske jag lägger ut en film på mig när jag dansar flamenco? Eller nja... Jag vill ju inte skrämma bort mina läsare, men en bild kan det kanske bli :-)

    Du är så sanslöst kreativ! Jag är djupt imponerad!
    (Tog jag i för mycket nu? ;-) ).
    Nejdå, det är verkligen menat från hjärtat - så oerhört fina grejer! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ama! Nu fick du mig att tänka omvänt: en svart hatt med rött band? Oooooh!
      Nu tror jag nästan att du försöker muta arrangemanget här, en film med Ama som dansar flamenco! Det vill vi ju se!

      Radera
  14. Jag fastnade verkligen för korten. Har alltid några på lager och har ofta med ett kort tillsammans med en present när vi är bortbjudna eller vi andra tillfällen. Så det blir mitt val just nu. Vad gäller färg så gärna något i en blå nyans.
    Och tänk att du kan virka dessa små saker. Imponerande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen visst är det bra att ha något litet hemma, helt plötsligt behöver man en gåva.

      Blått har jag! Två blå garner, ett blått band och fyra toner kartong.

      Radera
  15. Så otroligt duktig du är! Så fina bokmärken! Riktigt imponerande. :)
    Själv lockades jag av bokmärket á la "somriga flip-flops". Låter som väldigt mycket mig på nå sätt som får skavsår av alla normala och fotriktiga skor efter våra semestrar. Hi, hi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Christine!

      Jag har inte riktigt fått till de där flip-flopsen. Har en massa "sulor" men banden blir inte spå bra som jag skulle vilja ha dem. Vinner du ska jag göra ett nytt försök!

      Radera
  16. Jag som är totalt värdelös på att handarbeta är djupt imponerad av din kreativitet! Den söta vita solhatten skulle jag gärna vinna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar den! Du menar den som är på bild här i inlägget? Den är inte riktigt vit, den är mer offwhite, naturfärgad och jag kallar den för beige.

      Radera
  17. Jag blev förtjust i den lilla blå hatten. Den skulle dessutom passa utmärkt i en bok på mitt sängbord i mitt blå sovrum.
    Kul idé med en butik, du är allt bra påhittig ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, den blå hatten blev riktigt fin! Du måste läsa en blå bok också så att det blir riktigt passande.

      Radera
  18. Vilken skicklighet! Sååå imponerad! Och vilken bra idé med en butik på bloggen!

    De är ursöta allihop! Rosorna är så fina, men jag blev glad när jag såg den lilla solhatten sticka opp (läser muminböcker nu, så då blir det opp istället för upp) mellan boksidorna, så om jag har tur och vinner ett bokmärke skulle jag välja en liten solhatt! Den turkosa, eftersom det turkos min favoritfärg :-)

    Lycka till med butiken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Annika! Den turkosa är jättefin, det är en härlig ton på den! Tyvärr är garnet nästan slut och jag har inte hittat mer. Men hatten har jag ju och har du tur blir den din!

      Det här var ju jättekul att få höra vad folk håller som favorit!

      Radera