söndag 18 augusti 2019

Skyltsöndag nr 120 - Serbiens restauranger

I vackra Zemun i Belgrad finns det mängder av restauranger, särskilt i Zemunski kej, området vid floden, och dess strandpromenad Kej Oslobođenja vid Donaus sida. Så här kommer det en liten skörd av skyltar därifrån.


Jag skulle ta kort på de tre griffeltavlorna som stod uppställda. Blev attans sur när jag hemma sedan tittade igenom bilderna och såg att jag lyckats fota precis när den där andra turisten och hunden skymde skylten längst bort. Men den var lika fint skriven som de andra två, ni får tänka er den själva.


Den här fnissade vi lite åt: Restoran Milagro, alltså en spansk restaurang i Zemun.


De måste ha tagit med sig kakelbokstäverna ifrån Spanien. Restaurangen ha fått bra omdömen men nej, jag åker ju inte från Spanien till Serbien för att äta spansk mat.


Den här fnissade jag också åt! Nästan mitt emot den spanska restaurangen finns detta café: Caffe Mala Barka. Lite "felstavat" men på spanska skulle det översättas till Café Dåliga Båten (mala barca skulle det stå då). Nu är det ju inte på spanska utan på serbiska så vad det står är Café Lilla Pråmen.


Titta! Ett Luciatåg!

Reka står det över den lilla sjungande gruppen och det betyder Floden. Ytterligare en restaurang med gott omdöme, och varje kväll är det musikframträdande.


I ett gathörn hittade jag denna stora träskiva som visar att här är det en restaurang, gillade den skylten. Det står Ko to tamo peva? vilket betyder "Vem är det som sjunger där?" så det är ännu ett ställe med musikframträdanden.


Denna skylt är verkligen en klassiker men inte kanske det jag förväntade mig att hitta i Zemun.

Nej, detta stället såg ut som om det hämtats från 50-talets USA. Lite kul. Såg att det får också väldigt bra omdömen!


Tur att det var stängt när sonen och jag gick förbi där på förmiddagen annars hade det varit svårt att slita honom därifrån eftersom de serverar glass, pannkakor, våfflor ...

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

8 kommentarer:

 1. Hur var det nu igen? Skyltar i utlandet är alltid roligare än de man hittar hemma. Å med hemma menar jag i det här fallet Sverige.

  Griffeltavlorna tyckte jag mycket om. De är annorlunda, för de är så höga/långa. Sådana hittar man inte här, eller åtminstone har jag inte sett sådana varken här eller utomlands faktiskt. Å killen med hund skymmer inte alls den bakre skylten.

  Resonerar förresten precis som du. Inte åker man utomlands för att äta inhemsk mat. Men det håller nog varken svenskar, tyska eller engelsmän med om.

  Gillar "Dinern" som iofs inte var en Diner utan en Candy Store. Miljön påminner mig om vår favo Diner i Hollywood, Florida där vi intog vår dagliga frukost för 99 cents i slutet av 1980-talet.

  Vilka toppen skyltar! Tusen tack för dom och länken:-)

  Alla restauranger var aningen folktomma. Tog du bilderna i arla morgonstund eller;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så att alla länder har sin skyltkultur!:D Och man tröttnar på sin egen.

   Jomen han skymmer faktiskt den tredje skylten, det ska vara en till där! Attans också! Det var det som såg så läckert ut, de tre på rad och precis som du säger, att de är höga.

   Skulle tippa på att många av bilderna var tagna på förmiddagen, vissa hade inte ens öppnat än.

   Radera
 2. Kul med så många roliga restauranger och dess olika skyltar. Här har du verkligen fångat dem. Förstår att ni inte vill ni äta spansk mat i Serbien även om skylten är fin.
  Är det några av dessa restauranger som är era favoriter? Jag älskar ju att testa restauranger när vi är ute och reser och det är så kul att uppleva alla olikheter vad gäller mat, dryck, personal, läge och inredning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åt väl bara en gång där vid strandpromenaden, fikade mest. Annars åt vi många gånger i närheten av där moster bor.

   Radera
 3. Vilka härliga skyltar! Spansk mat i Serbien låter ju lite som överkurs. Det finns rätt många såna på hemmaplan om man säger så. Jag vill också gärna äta den inhemska maten när jag är ute och reser. Fast jag äter gärna svensk husmanskost på hemmaplan också när jag blir sugen på det. Har ju inte varit i Sverige på över fem år, så då kan jag tycka att det är tillåtet att falla till föga på dom skandinaviska restaurangerna i Torrevieja ibland :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade man stannat länge hade det ju kunnat vara lite kul, bara för att prova på om det verkligen är "spanskt".

   Och jag håller så klart med dig, är man boende länge så blir det ju så att man saknar vissa saker, särskilt svensk husmanskost.

   Radera
 4. En salig blandning skyltar ... snyggt jobbat!

  SvaraRadera