torsdag 8 augusti 2019

Serbien 2019 - Semesterresan

I lördags hämtades vi av Fru Cuba vid flygplatsen, då var vi trötta minsann! Jättetrötta! Vi hade gått upp vid tretiden på morgonen och jag hade inte sovit något innan dess - bara legat där i bäddsoffan några timmar - så jag var väl inne på fjärde andningen eller så.

Sedan hemkomsten har tvätt tvättats, torkats och lagts på hög för att senare vikas inför garderobsförvaringen. Fastnar alltid för detta, att försöka få in saker i garderoberna är ett bestyr! En del saker har ännu inte nått sin slutförvaring. Endera dagen ...


Poolen har rengjorts och fyllts på, ett nytt alldeles guldgnistrande flytetyg har inköps till mig för kaktusen har stuckit sig själv och en "arm" har säckat ihop men det är OK för mig, gillar inte kaktusen men mannen min gör det. Det är skönt att åter få ligga och guppa på något i poolen medan tankar och intryck sorterar sig.

Det är mycket som behöver bearbetas där inne i skallen efter denna resan, känner jag. Det är som att vi behöver semester! Det där var ingen semester, direkt. Det var ... mycket! Åt alla håll och kanter. Som mannen min sa, det här är första gången vi på en semester längtat hem, till den egna sängen, till poolen, till att bara få slappa en stund.

Den torra gräsmattan innan vi åkte.
Så ser det inte ut nu ....


Skönt att se att alla växter klarat sig, den här gången fungerade automatbevattningen.


Det kommer komma lite inlägg om vad vi gjort och hittat på, misstänker att det kan vara bra för mig att få skriva ur mig en del saker också, sortera upp mig! Det låter som att det ska komma hårresande saker, men nej det gör det inte. Vi har haft sköna semesterstunder också så klart!

12 kommentarer:

  1. Välkomna hem igen!
    Förstår att det har varit mycket... Skönt att höra att ni har haft sköna semesterstunder också mitt i alltihop.
    Det är faktiskt en av fördelarna med att bo trångt. Jag har ingen plats att förvara tvättade tvätthögar, så jag viker ihop dom direkt och lägger/hänger in dom på förvaring direkt dom har torkat. I Sollentuna hade jag alltid en tvätthög med rena kläder som typ nådde upp till taket ovanpå kassaskåpet i klädkammaren...

    Ha det nu skönt ovanpå poolen och sortera tankarna. Tvätten kan du sortera senare, den går ingenstans :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om vi bott trångt har jag alltid lyckats skapa högar med ren tvätt innan det ska in i garderoben. Särskilt lakan och handdukar som jag hade tänkt mangla. Det var fördelen med lägenhet med tvättstuga, man kunde få det gjort på en gång!

      Radera
  2. Välkommen hem! Borta bra men hemma bäst verkar stämma i ert fall, även om bra kanske är en överdrift;-)
    Sonen har ju några veckor kvar innan han börjar skolan igen, då ni får väl ta några dagar ledigt och hemestra som det heter nuförtiden.
    Kul att blommorna har klarat sig, mindre roligt att ytterligare ett flytetyg fick sätta livet till. Visst har ni köpt dom hos Lidl?! Nej, jag ska inte säga vad jag tänker;-)
    Vad gäller tvätt så viks den alltid direkt efter tvätten och hamnar antingen i garderober eller på galgar. Ja, galgarna hänger ju i garderober dom också i och för sig.

    Ska bli intressant att höra om er s k semester i Serbien. Men jag är i alla fall glad att ni överlevt:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får bli lite semester här hemma också men sonen har pluggande att göra. Just ja, det fick mig att påminnas att jag inte skrivit om skolan på länge!

      Kaktusen var Lidlinköp men det är inte så konstigt att den gick sönder där den gick sönder, snarare en förslitningsskada. Den är ännu vid liv, den är bara enarmad nu.

      Radera
  3. Skönt att vara tillbaka och få guppa på det vackra flytetyget.
    Det var ju inte enbart semester ni for iväg på men hoppas ni hann njuta lite också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, den gnistrar så vackert i poolens vatten!

      Radera
  4. Välkomna hem igen! Men kanske dags att ta en riktigt skön semesterresa nu och bara vara och inte behöva tänka på något. Få allt serverat.Men kanske bra att varva ner lite hemma först.
    Ser fram emot inlägg från er vistelse i Serbien. Jag har ju varit här några gånger men då hette det Jugoslavien .
    Önskar er en fin helg på hemmaplan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, nu är det färdigrest, det finns ju en vardag också.

      Har börjar skriva på inläggen så det kommer!

      Radera
  5. Borta bra men hemma bäst? :)
    Ser fram emot att läsa om semesterresan!

    SvaraRadera
  6. Jag känner igen känslan efter "semestern"!

    Är smått avundsjuk över att ni verkar vara iordning efter resan. Här står väskorna öppna, halvfulla på hallgolvet och kläderna ligger delvis hopvikta i högar i olika rum. En femåring kan man få undan med ett barnprogram, men det är omöjligt att få något gjort med en bebis som skriker så fort hon lämnar famnen!
    #mkttröttmammasomnuläggersigiegensängihoppomattbebisensovermerbredvidpappan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skrattade nästan högt när jag läste din kommentar! Mannen min frågade så sent som i går när jag tänkte stuva undan resväskorna som står på golvet i sovrummet!

      Ojoj, egen säng! Må det fungera. Annars brukar man ju försöka få barnet att sova i egen säng 😁

      Radera