lördag 31 augusti 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 35

Efter en vecka där det känns som att allt gått sönder (parasoll, kylskåpet, vattenkokare, väckarklocka, packning under handfat så det läcker ...) har man ju lite lätt för att hålla sig för skratt.

Men min vana trogen ska jag nog ändå kunna hitta lite godsaker ur veckan, hur små de än är!


Godisbit nr 1
Rensad OneDrive! Lite rensad i alla fall, OneDrive har gått från att i rött skrika om att 97 % är fullt (köp mer utrymme!) till att i blått meddela att det numer endast är fullt till 85 %. Har suttit några timmar och rensat bort oönskade och dubbla foton. Jag har kommit till januari 2016 så till dagens datum har jag några tusen bilder kvar att gå igenom. Oh, joy!


Godisbit nr 2
En härlig dag vid stranden! Den här gången vid Carvajal här i Benalmádena, den strand vi åkt mest till. Här är svängutrymmet lite mer i vår smak. Vattnet höll 24 grader, lite småvågor och det var så där riktigt härligt så vi stannade länge!

Bra underlag kan vara bra att ha ibland (för att visa att det inte är inbillning).
Den vertikala raden är grader, den horisontella är antalet avläsningar under perioden.

Godisbit nr 3
Garanti! Som jag nämnde ovan så började vi misstänka att det ett år gamla kylskåpet inte höll temperaturen. Vi ställde in en inomhussensor till en väderstation som i sin tur är kopplad till en produkt så att dess data kan avläsas på datorn (inomhusdata lagras normalt inte på väderstationer). Där ser man att temperaturen är uppe och nosar på 12 grader när kylskåpsdelen egentligen är inställd på 4 grader. Inte bra.

Vi kontaktade butiken och de skickade ut en servicekille som nu har beställt någon ny elektronisk enhet så förhoppningsvis fixas det nästa vecka. Godisbiten i detta är att det varken från butiken eller servicebolaget varit något surt, inget om att det är ju varmt ute, ni springer för mycket i kylskåpet, det är för fullt ... Bara leenden.

13 kommentarer:

 1. Godisbitar piggar upp. Och på olika sätt- Att rensa bilder är ju fint att få gjort och vad gäller alla bilder som är sparade är det ju inte så där väldigt många man tittar på ofta. Jag har ett par hårddiskar där jag sparat, men jag frågar mig alltid varför jag sparar en bild och vad jag gillar med den. Detta gör jag varje månad så jag har rensat bra under årens lopp- Har I-cloud också och där betalar jag lite extra för mer utrymme. Egentligen onödigt egentligen.
  Mysigt med dagen på stranden. Fin godisbit! Här på Carvajal har jag varit några gånger
  förr men då hyrde vi solsängar med tillhörande parasoller. Gillar inte numer att ligga i sanden- Har nog inte gjort det de senaste 20 åren. Men jag går gärna i strandkanten med fötterna i vattnet.
  Fint med trevligt bemötande från personalen när ni nu har krångel med kylskåpet. Verkligen en godisbit det också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad man sparar är väldigt beroende på sinnesstämning man är i, gar jag märkt. Är man på dåligt humör ryker det mer. 😁

   Bra att du har som rutin att röja varje månad, det var min plan med men jag tror aldrig att jag kommer hålla det. Men definitivt värt ett försök i alla fall.

   Vi älskar att ligga på sanden men det är klart att det blir mycket borsta de. Vi har även stolar men använder dem inte. Fattar inte varför vi köpte.

   Radera
 2. Vi har en himla massa utrymme på onedrive, men Anders lär få rensa en hel del ändå när vi kommer hem. Jösses vad vi (mest jag) har fotat och många dubbletter blir det.

  Här har det inte blivit några bad även om det inte har varit särskilt trångt på stränderna :-)

  Underbart att få saklig hjälp utan gnöl och gnäll :-)

  Tack för godiset, nu ska jag pipa iväg på vinprovning. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det blir många foton, ni reser ju och gör så mycket saker! Hoppas vi provningen var till belåtenhet!

   Radera
  2. Vi fick ickellipickelli lite vin per glas och dom höll på att prata sönder våra öron... Men sen var vi på ett typ "captains party" där tilldelningen var betydligt bättre :-D
   Jodå. Jag är belåten ;-)

   Radera
 3. En olycka kommer sällan ensam, och det stämmer faktiskt. Eller om det var ketchupeffekten här... Men kul att höra att du är nöjd med bemötandet från personalen. Å 12 grader är ju ändå bättre än 25 grader i kylskåpet. Tänker på högsommarvärmen i Spanien...

  OneDrive har jag aldrig använt, men jag inser ändå att jag borde göra en backup på alla mina bilder. Jag är så gammalmodig att jag inte använder "clouds" utan usb-stickor - oooops, jag vet.

  Stranden såg ljuvlig ut. Ingen sardintillvaro där inte. Fortsätt njuta där tills skolan och vardagen börjar igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, så sant. Fast allt det där stämmer liksom bara in med resten av året, det ska liksom inte få flyta på i år.

   Det är så behändigt med molntjänsterna eftersom fotona backas upp dit automatiskt. Även de dåliga...

   Radera
 4. Hej Emma!
  Nu var det första ggn min dator inte låst sig när jag gick in på din blogg :-)Otroligt!! Kan ju knappast vara att du har rensat nåt...Jag bara satt och väntade att det snart skulle lossna men det var bara att scrolla på!
  Jag har ju rensat massor av bilder men ledsnade när jag kom till 2016 :-)Är väl 1 år sen :)
  Bra med service som var som den ska vara, utan kylfrys går ju inte länge.
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara skylla på alla andra! :) Känns skönt att kunna göra det. Men vet du, jag hade också problem för någon dag sedan och mina föräldrar har svårt att komma in på bloggen om det står https:// istället för http:// (dvs ett S med i slutet).

   Nej, vara utan kyl eller frys är ingen höjdare! Nu har den ju lite svalka, till och med kyla emellanåt och frysen funkar som den ska i alla fall.

   Kram

   Radera
 5. Det är nå got med det där - går en grej sönder så gör fler det :/ himla typiskt. Schysst att kylskåpet blir fixat utan suckar och stön:)
  Funderar på hur många av bilderna man har som egentligen kunde rensas bort ... är inte sugen på att ta reda på det faktiskt ;) Heja dig som rensar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av: Kanske kan man inte skriva "varken ... eller ..." när man har tre alternativ ;) men jag tänkte inte på det förrän du påpekade det :D

   Radera
  2. Ja, tänkt om jag skulle fortsätta rensa också! Inte bara vara duktig i några dagar.

   Radera
  3. Och visst kan man väl säga "varken blått, grönt, eller gult"? Jo, det kan man. Väl?

   Man kan ju inte säga "både blått, grönt och gult" i alla fall.

   Radera