söndag 1 september 2019

Skyltsöndag nr 122 - Uppåt väggarna i Málaga

Jag kom på att jag har ju missat att visa er en helt makalös skyltning i Malaga i det så kallade Soho Málaga, området där det svenska konsulatet ligger.
  

Den här är helt fantastisk! Den är gjord 2013 av den beligiske konstnären ROC och ska symbolisera djurens utplånande i världen, att art efter art försvinner från vår planet, de hänger på en tunn tråd. Som jag förstår det har han tillstånd från Málaga stad, det är i samarbete med konstmuseet CAC och MAUS. Någon gång får jag nog utforska det området lite mer, det ska finnas mycket att titta på där.

I en annan del av Málaga, i La Princesa, var mannen min på möte för några veckor sedan. Jag passade på att strosa runt kvarteren och hittade därmed fler bidrag till Skyltsöndag!


Det verkar vara populärt att måla på väggarna. Vissa gör det riktigt bra! Men det är klart, är det ett grafiskt företag så borde det ju vara bra.


La vida es demasiado corta para llevar un pelo aburrido - Livet är alltför kort för att ha tråkigt hår. Ligger väl något i det, egentligen. Fast folk verkade inte hålla med helt, salongen hade slagit igen. Synd, jag som måste klippas igen för det går knappt att dra en kam igenom håret.


Även om det inte är den vackraste "muralen" så tycker jag att den här fasaden var lite rolig på en matbutik.


Inte vilken som helst heller, det är Lidl. Skulle kunna tänka mig att det egentligen är fönsterrutor man har satt för med en film så att man från insidan ser ut men att solens hetta inte når in.


Mitt emot Lidl låg det en mindre speceributik och de ville inte vara sämre de, de ville också skylta med sina varor. Så himla snyggt kanske det inte var egentligen men jag gillar griffeltavlan där de skrev vad de hade för erbjudande. Just nu var det sandía, vattenmelon.


Kaklet och gallren är färgsprakande och man blir lite glad. Men kolla kakelbården, vilken fasansfullt ful kombination! Den som gjorde det här borde få sig en välriktad spark!


Den här är en höjdare, hur ful den än är! Med alla galler för fönstren överallt så är det verkligen svårt att fly ... Vad som gör denna så kul är att när det för en gångs skull verkligen ska vara ett E i början av ett ord så skriver klanten fel!

Spanjorerna har ju jättesvårt för ord som börjar på S följt av en konsonant (som sp, st, sl, sk) så då sätter de helst ett E framför: Stockholm blir Estocolmo, spagetti blir espagueti, skanna blir escanear ...

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

15 kommentarer:

  1. Vilken härlig och färgglad skyltning från Malaga! Och Malaga är en stad jag verkligen tycker om. Här finns så mycket roligt att se och uppleva.
    Konstverket på tråden av den belgiske konstnären ROC har jag sett på plats. Helt fantastiskt Och som du skriver finns det mycket att se här i kvarteren. Ni får ta en weekend här i stan och se mer. Även museet CAC är värt ett besök.
    Jätteroligt med Lidls fönster. Piggar upp!
    Ja, ett tappat "e" ska det nog vara. Och att fly härifrån verkar inte vara det enklaste. Men det kanske finns dörrar på baksidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Weekend vet jag just inte, tar ju 15 minuter med bil ... Säger jag CAC så kräks sonen. Han har tvingats dit tre gånger i Svenska skolan, de får lyssna på någon snabbpratande guide, inte många av ungarna kan spanska och det är sååååå trist. Men jag får nog ta mig dit själv någon gång. Tveksam till om jag får med mig mannen min! Haha!

      Galler för fönstren har verkligen nackdelar också ...

      Radera
  2. Kul att det finns roliga väggmålningar både här och där. Dom piggar verkligen upp! :-) Den sista var rolig den med, med tanke på stavfelet... Men ack så ful! :-)

    Ha en fin söndagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den ful! Men hade det inte varit för felet så hade jag ju inte fotat den.

      Radera
  3. Det här var nog din bästa skyltkavalkad ever. Den var helt underbar!

    ROC:s konstverk i första bilden är en absolut höjdare. Svårt att se om det är en 3D-målning eller "skulptural" konst. Otroligt skickligt gjort!
    Alla tråkiga fasader och garageportar borde förses med graffiti. Även om målningarna är mindre proffsiga så piffar dom upp med sin färg.

    Kakelbården kanske var först som min man skulle ha sagt, men du har helt rätt, den är gräslig i just detta "sammanhang". Kulturkrock helt enkelt.

    Sista skylten är verkligen en höjdare - klockrent och fyndigt. Himla synd med e:t där, men man kan ju inte få allt;-)

    Tusen tack för denna toppen skyltning och länkarna:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, så pass! Tack!

      På nätet finns det närbilder på ROC:s måleri och det är helt fantastiskt, vilka detaljer!

      Antagligen var väl bården först precis som ni säger. Och sedan kom de över ett lager med annan billig kakel. Men de är i alla fall värda en stor fet spark. Så attans fult!

      Radera
  4. Svar: Alltså Emma du är helt FENOMENAL på att göra research på internet. Jag googlade också Georg, men hittade inte din länk. Men nu vet jag. Fantastiskt bra jobbat. Stort TACK!

    PS. Precis som Ama skriver så "förlitar" hon sig på dig och mig som "researchers". För jag hittade den här länken till "ert" omdiskuterade Paarisa i Nuuk: https://www.peqqik.gl/Kontakt/PAARISA?sc_lang=da-DK . DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland har man lite tur, det finns tydligen en liten film om honom också men den hittade jag inte. Kanske finns i Svenskt Arkiv?

      Jag reagerade mest på att de gjort en logga som visar saker som de (antagligen) inte har tänkt på ... :D

      Radera
  5. Tack för en liten rundtur i Malaga, där jag aldrig har varit! Tycker Lidls väggar är verkligt fyndiga, för att nämna nån av dina skyltar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, faktiskt! Och Malaga är en fin stad, besök rekommenderas.

      Radera
  6. WOW ... vilken härlig skyltkavalkad du bjuder på! Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
  7. Wow så cool och läcker den första väggmålning (bild) är! Fastnade att beundra/titta på den läääänge. :)

    "Livet är alltför kort för att ha tråkigt hår"... -Ha, ha, ha! Det ska jag lägga på minnet. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. På nätet finns det närbilder av ROC-alstret och det är verkligen en konstnär i arbete!

      Om tråkigt hår: så går man till frisören och så blir det en toppklippning - som vanligt.

      Radera
  8. Tänk vad jag missat i Málaga!!!!!!

    SvaraRadera