lördag 22 november 2014

Lördagsloppis på feriaplatsen

Idag har vi provat på något nytt: vi har varit på loppis i Fuengirola.

Varje lördag (jag tror det är kl 10-14) är det nämligen loppmarknad på Recinto Ferial, området där det på tisdagar är marknad med framför allt frukt och grönt. Och eftersom det är några saker som jag funderar på att införskaffa så tänkte jag att vi kunde ju börja där, kolla vad som finns. Men inte minst se vad man i Spanien menar med loppis.

Vi kunde fort konstatera att på den mycket välbesökta loppisen såldes det ALLT - från stora soffgrupper som stod uppställda till lösa knappar i burkar! Det kändes som att det var större variation på utbudet än t ex Täby-loppisen eller så är det så att det inte bara är IKEA, Orrefors, Kosta osv. Visst var det mycket skräp men vissa saker var åh, så fina! En Singer symaskin med handvev (skulle ha fotat, den var så otroligt vacker!), vevgrammofoner, gamla kameror, mycket porslin, mässing, kristall, silver, mynt och sedlar för samlare. Sedan var det så klart det där vanliga med kläder, leksaker, skor, lampor, köksutrustning mm. Mycket böcker på engelska fanns det i alla genres, självklart även på spanska.

Jag hade några saker jag höll ögonen öppna lite extra efter - förutom att hålla koll på var sonen och mannen min var (himla bra med en man som är lång): en klocka vid tv:n, en sekatör, en mortel samt porslin av den typ (el liknande) vi har här i huset vi hyr eftersom jag lyckats spräcka en assiett i fyra delar. Mannen min tittade på gamla datorer och spel. Han stod länge och höll i en vacker gammal barometer. Sonen kollade också spel och höll ögonen öppna efter LEGO (han har ju bara en knökfull flyttkartong och lite till - magasinerat, dock).

Just ja, det fanns även ett stånd där de sålde begagnade barnkläder! Jag nämner detta för det är tydligen inte så vanligt i Spanien att man köper det begagnat. Det var besökare där som rev runt i kläderna men de kanske inte var spanjorer...

Man hör ju alltid att man ska pruta så det försökte vi göra. Fungerade inte alls! Men jag köper inte en gammal välanvänd sekatör för 8 € när jag kan köpa en liknande ny för samma belopp i en butik. Mannen min hittade någon gammal kuriosa-dator som de skulle ha 45 € för, samma finns på nätet för ca 20 €. Jag hittade förresten en mortel i mässing men de skulle ha 20 € för den och då fick det vara, jag har farmors jättefina i gjutjärn magasinerad. Och hammaren fungerade bra! :)

Så även om här på loppmarknaden fanns ALLT så kom vi ändå hem tomhänta. Det trodde jag inte, hade en extra kasse i handväskan...

Det var lite konstigt väder idag, det var ett blåsigt ingenting-väder. Det var inte kallt men heller inte varmt (ca 20 grader), det var molnigt men ljuset var jobbigt så vi gick med solglasögon på ändå.

Såg förresten att det även var någon typ av marknad mellan Camino Viejo de Coín och Park Comercial Miramar. Det var mycket folk där så vi stannade inte, en loppis per dag räcker.

Vi hade i alla fall det rätt kul, fast mannen min sa när vi trötta kom hem att det där gör han inte om. Vi får väl se... :)

Ikväll ska vi prova på en sak till: vi ska beställa hem pizza till middag! Dessa ska vi vräka i oss framför TV:n medan vi ser på "Jurassic Park" i 3D.

3 kommentarer:

  1. Hahaha! Ja, om ni hittade begagnade barnkläder på loppisen så håller jag med, då såldes verkligen ALLT!

    SvaraRadera
  2. Du får ta dig hit en lördag och hälsa på! Tror att det är en av de fasta säljarna och det var ett rätt stort stånd de hade.

    SvaraRadera
  3. Du menar där man kör in med sin bil? Undrar om det inte finns en i La Cala... Eller var det den vid Mijas, vid Parque Miramar... Blir väldigt osäker. Ska fundera lite, kanske jag kommer på det.

    SvaraRadera