måndag 17 november 2014

Residencia - akt 2

Då ska vi se vad som hänt sedan sist!

Akt 1 i det här med residencia finns här.

Och här kommer akt 2:

Advokatbyrån skulle ju som sagt leta upp en dag när vi skulle kunna åka till polisen i Torremolinos i ställe för Fuengirola. då vi inget hört på två dagar ringde jag till utlänningsbyrån i Benalmádena. Jag hade tänkt fråga hur lång tid det tar innan man kan få en tid ens. Men damen där sa på sedvanligt bryskt spanskt sätt att de hade sedan en vecka tillbaka öppnat ett nytt kontor för NIE- och residenciaansökan hos Policía Nacional i Arroyo de la Miel. Jag försökte fråga om man behövde boka tid men hon sa bara att de hade öppet mellan 9 och 13.

Jag vidarebefodrade detta med telefonnummer och allt till advokatbyrån som inte hade en aning om detta. De skulle fixa allt, frågade om det funkade att vi åker dit på fredagen (den var i fredags, alltså). Visst, inga problem. Vi säger till i skolan, sonen kommer när han kommer på fredag.

Sedan kommer det mail om att de hade varit förbi och kollat var det låg och att de då fått information om att man ska boka tid så nu har de bokat tid till måndag 17 november kl 10. De hade även ringt för att få mer information men bara blivit runtkopplade...

Nytt mail till skolan med ny dag, sonen kommer på fredag men inte måndag förmiddag.

Det känns som att allt är lite mañana igen... Det blir alltså en akt 3 också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar