onsdag 26 november 2014

Nu är vi nästan inskrivna i kommun!

Idag körde jag ned tjocka pärmen i min handväska (eller hand- och hand-, den är större än så eftersom mannen min ska ha plats med så förbenat mycket i den) tillsammans med passen i original och åkte sedan med mannen min till Ayuntamiento Benalmádena (kommunhuset) i Benalmádena Pueblo, några minuters bilfärd ifrån oss.

Där satt vi och väntade några minuter på vår tur, under tiden beundrade jag den vackra salen, hallen, vestibulen eller vad det nu kallas för. Titta så fint!

Sedan fick vi komma in, berätta för damen på andra sidan skrivborden att vi önskade skriva in oss i kommunen, dvs registrera oss för padrón. Vi fick fylla i en blankett med våra uppgifter och hon frågade om vi hade papper med oss.
- Jamenvisst! sa jag och plockade fram tjocka pärmen. Vad vill du ha!?

Jag hade redan innan vi kom dit hittat information på deras hemsida om vad de önskade för papper så jag var förberedd med ocriginalen samt kopior på "allt", dvs följande:
* Pass
* Residencia (alt NIE om man inte har residencia)
* Hyreskontrakt (alt ägarbevis på bostaden)
* Personbevis för sonen

Damen på andra sidan skrivbordet var lite ointresserad först men hon märkte att vi verkligen försökte att göra allt rätt så hon mjuknade upp lite, vi satt sedan en stund alla tre och ondgjorde oss över folk som flyttar till nya länder (oavsett var eller vilken orsak) och inte ens försöker lära sig språket. Hon berättade om en kinesisk man som var spansk medborgare och kunde inte ett ord spanska. Trist...

Hur som helst, nästa vecka får vi åka tillbaka och hämta våra kort på att vi nu är inskrivna i kommun och kan nyttja dess faciliteter utan dåligt samvete.

Det hela tog inte så lång tid, 30 minuter kanske? På vägen ut höll det dessutom på att bli ett litet fotbad för mig, jag babblade på och tänkte inte på den söta lilla fontänen mitt i ... utrymmet... Klarade mig dock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar