lördag 4 mars 2017

Lördagsgodis vecka 9 2017

Även om det blåser, regnar och är 12 grader där ute just nu så är det trots allt lördag och dags att plocka fram godispåsen, tända en brasa och sätta sig under filten.

Godisbit nr 1
Förra veckan skrev jag att taket var klart. Det var nog inte riktigt rätt för nu är det klart! Tror jag, i alla fall. Takgubbarna ägnade onsdagen och torsdagen åt en massa målningsarbeten där uppe och det är så himla fint gjort! Inget kladd, inga (synliga) nödlösningar (japp, jag klättrade upp på taket och avsynade). Miguel, han som vi hyr av, sa att han har största förtroende för dem och jag förstår det.

Godisbit nr 2
Titta vilka godisbitar i olika färger!
Oavsett om det stavas freesia eller fresia.
Jamen, titta på dem! Freesiorna! Vilken färgprakt och vilken doft! Vet att de - precis som taket - var med i förra veckans godispåse men det finns ju en orsak. BP kommenterade då att hon inte visste hur freesior doftar. Lukten beskrivs som lite åt liljekonvaljhållet och är ofta en av dofterna i parfymer. På Parfymoteket beskrivs den så här: "Freesia är ett släkte bland irisväxter. Doften är söt, pepprig, uppfriskande och blommigt träig. Den angenäma doften är bra på att sprida sig och upplevs ren och tvålliknande."

Varför inte ta en sväng förbi en blomsterhandel eller till exempel Hötorget och där snosa in lite av väldoften, kanske till och med ta med sig hem? Det är en utmärkt snittblomma som håller sig ganska länge.

Godisbit nr 3
Jag sa i måndags att jag behövde ta mig till affären och handla men jag kom inte i väg. Tisdagen var allt stängt eftersom det var Día de Andalucía, onsdagen hade jag ingen lust och samma sak med torsdagen, fredag morgon bakade jag frukostbröd (det var slut) men sedan var jag nästan tvungen att ta mig till en matbutik.

Så varför är detta en godisbit? Jo, varje gång jag handlar så hoppar det alltid ned en massa extra. En förpackning mjölk kostar alltid minst 100 kronor! Eller 10 € här i Spanien, då. Så tänk så mycket jag sparade in nu och tänk vad bra att vi åt upp en del av det där som bara bli liggandes i kyl och frys. Och jodå, vi åt gott hela veckan!

14 kommentarer:

 1. Skoj att ni är nöjd med det nya taket. Är Miguel Naira's man eller?!

  Stort tack för förklaringen hur fresior doftar. Liljekonvaljer doftar ju sååååååå gott - min favodoft bland blommor. Med andra ord så vet jag redan nu att jag gillar fresior:-) 1 000 tack för länken!
  Å eftersom du har sparat så mycket pengar under veckan så kan du ju spendera dubbelt så mycket nästa gång du handlar. Det kallas för ekonomiskt tänk;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miguel är Nairas snart fd man.

   Haha, jag vet just inte om alla skulle kalla det för ekonomiskt tänkande men visst finns det många som resonerar som så. Troligen alltför många!

   Radera
 2. Vilka goda godisbitar! Härligt att taket är klart så att ni nu ska slippa takdropp och mögel.
  Extra plus för att det är snyggt gjort dessutom.
  Fresior är vackra och just nu finns de bl.a. på Hötrrget i stora mängder och i olika färger. Men jag kör på tulpaner ett tag till och sedan blir det fresior.
  Vad gäller 10 euro så tycker jag att man får dubbelt så mycket för dessa pengar i Spanien mot i Sverige och då räknar jag inte ens in vinet...Bra att ta hand om det man har hemma och som BP skriver kan du handla dubbelt upp nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänkte väl att det finns mängder nu på Hötorget, har ju sett era bilder därifrån. Och jo, oftast räcker 10 € liiite längre men det beror alldeles på vad man köper.

   Radera
 3. Hej Emma, jag blogg-surfar och hamnade hos dig.
  Jag har varit på Marbella en gång och både staden m.m. tilltalade mig mycket. Jag och maken har ofta talat om att resa till Andalusien runt med alla dessa intressanta sevärdheter. Läste och skrollade ner på din blogg, allt du berättar om och visar måste jag läsa, väldigt intressant.
  Så jag återkommer snart, måste läsa allt.
  Men nu ska jag och gubben min ha lite lördagsmys, hi hi ...
  Ha de så bra/ Eva


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva, välkommen hit! Och som du säger, här i faggorna finns det mycket som är sevärt och trevligt att uppleva.

   Välkommen tillbaka!

   Radera
 4. Härligt att take tär färdigt, och tack för doft provet på fresior, ska nog in till Hötorget så småningom! Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en sväng till Hötorget är alltid trevligt! Finns mycket som är gott för öga, näsa och mun där.

   Radera
 5. Så bra att kunna använda samma godisbit flera gånger. Bra att du avsynade taket. Det känns tryggare då.
  "Lite åt liljekonvaljhållet". Den doften känner jag igen.
  Mjölken är dyr hos er, men vad gör det när du sparar så duktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra med återanvändning! Och visst måste man ha lite koll även om det inte är vårt hus.

   Radera
 6. Skönt med hantverkare som man kan lita på! Gäller verkligen inte alla...

  Dom där lavendlarna var verkligen superfina! :-D

  Härlig godispåse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan verkligen rekommendera en bukett med lavendlar!

   Och jap, bra med hantverkare som verkar veta vad de gör. Har fått några av deras visitkort att sprida vidare.

   Radera
 7. De där Freesiorna såg väldigt vackra ut! Dock har inte heller jag någon koll på deras doft, men det låter som de doftar ljuvlig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det doftar verkligen gott! Det står ett bestånd vid trädgårdsgrinden så det doftar verkligen gott när man kliver in genom den just nu.

   Radera