lördag 18 mars 2017

Lördagsgodis vecka 11 2017

Det har varit en lite lugn vecka men så klart det finns gott ändå!

Godisbit nr 1
- Åh! Isterband! utbrast sonen när han fick lunchen i dag. Han sken som ikapp med solen och det var inte en endaste liten smula kvar när lunchen var avslutad. Tack snälla mamma och pappa för att ni tog med denna delikatess till sonen!

Godisbit nr 2
Att sitta i solen och läsa en stund. Även om mannen min kommer ut och skäller på mig för att jag sitter med huvudet framåtlutat så det bara är pannan som blir (sol-)bränd. Och även om det bara är 20 minuter, saker står på rad att åtgärdas. Men en stund. Värme. Sol.

Godisbit nr 3
Att få vänner att skratta! Hejdlöst! Även om det kanske är på ens bekostnad. Och oj, det är jag urusel på. Skattar mycket hellre åt andra än att de skrattar åt mig. Så det är en lite sur godisbit det här. Som jag stoppar in i mun, spottar ut, stoppar in igen ...

I veckan fick jag nämligen ett kuvert med någon påse i. Jag vittjade brevlådan när jag skulle hämta vid skolan så den fick hänga med. Så vad var det? Jo, en påse med puré ifrån Nestlé. Den medföljande broschyren berättade att denna smakliga puré av skinka och vad det nu var, är bra för den som har svårt att svälja eller tugga. Bilden visar ett virilt och glatt äldre par.

Nog för att jag för en månad sedan fyllde 48 men än har jag inga löständer eller andra svälj-/mag-/tarmproblem. Jag försökte donera påsen men ingen ville kännas vid den. Däremot ville de gärna ha en avrapportering av innehållet. Vi undrade dock varför jag fått den. Som en glad mamma sa:
- De kanske skickar det nu så att du sedan när du tappat smaken vet hur gott det var!

17 kommentarer:

 1. 1. Isterband -sonen har en väldigt "konstig" smak... Åt andra sidan gillar jag ju surströmming så;-)

  2. Att sitta i solen och njuta av värmen är det bästa som finns. Avkopplande och samtidigt energiframkallande.

  3. Hahaha! Den var bra:-))))) Är du såååååå gammal? Jag trodde du var betydligt yngre. Max 40 gissade jag på. Se så fel man kan ha...

  Härligt lördagsgodis från dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1, Sonen har nog influerats mycket av det jag tycker om och är uppvuxen med och det är nog en hel del dragning åt Småland eftersom både mormor och farmor bodde i Kalmar (ej födda där) och sommarstället har vi kvar i familjen.

   2, Visst är det! Lite vardagslyx, känns det som.

   3, OK, vad har jag nu gjort/sagt/skrivit som får dig att tro att jag är nästan 10 är yngre? Ja, vad ska man säga... Hopplös. "Stoltserar" med att jag fick visa leg på systemet när jag var 41 eller om det var 42 år. Haha! Vet inte vad det egentligen betyder. Vet du, jag tillhör kategori äldre mammor! Var ju nästan 36 när jag fick sonen.

   Radera
  2. Hahaha! Skrattar gott åt ditt tredje svar. Kan tala om för dig att min man också fick visa sitt leg när han var 42 år. Killen i kassan höll nästan på att dö. Tyvärr har det då aldrig hänt mig - att jag fick visa leg vid den åldern.
   Som du förstår var min kommentar menad som en stooooor komplimang. Anledningen att jag gissade att du var så mycket yngre är nog fin "hemliga" profilbild;-)

   PS. Hur gammal är din man då;-) DS.

   Radera
  3. Okej då. Fin är du, men det skulle ha stått "din" hemliga profilbild...

   Radera
  4. Tack BP, tog det som en komplimang! Mannen min fyller jämt i november. Dessutom jämnt detta året.

   Radera
 2. Vad gäller isterbanden hade jag nog gärna skönkt dem vidare till andra som uppskattat dem mer. Men viktigast var att sonen var nöjd.
  Att sitta i solen (skuggan alltid för min del) men i värmen och läsa är absolut njutbart och jag gör det ofta och gärna.
  Att skratta åt sig själv är ganska befriande och jag gör det gärna. Humorn hoppa sjag att jag ska ha med mig länge i livet. Men jag undrar fortfarande om du smakat innehållet i påsen och hur det smakade. Kanske kan innehållet förbättras. Vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae... Har inte öppnat påsen. Känner mig inte så tandlös än. :)

   Radera
 3. Isterband var kanske inte riktigt vad jag skulle ha velat ha i min godispåse, men var sonen nöjd och glad så...;)

  SvaraRadera
 4. - Vilken lycka att se sonen skina som en sol åt klassisk svensk husmanskost.
  - Sitta i solen. Lyxlirare där.
  - Det där "åldringspaketet" borde du återkoppla till Nestlés marknadsavdelning. Kanske tar dom för givet att alla spaniensvenskar är panschos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja! Tänkte inte på det! Jag funderar på att maila dem och fråga. Tyvärr verkar de vara rätt dåliga på att läsa mail i Spanien så man får väl aldrig svar.

   Radera
 5. Hahaha! Jag gillar teorin om varför du fick den där purén :-D

  Men isterband??? Det är den enda variant av "korv" som jag inte gillar. Gläää. Korvimitation skulle jag snarare kalla det ;-)

  Men stort tack för lördagsgodiset! Som jag har väntat... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där teorin kan kanske stämma. Känns nästan som att jag borde fråga hur de tänkte där på Nestlé!

   Kaloritomt lördagsgodis levererar jag! Det är rätt bra det.

   Radera
 6. älskar isterband, gärna med mycket stekt lök ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stekt lök? OK, det skulle sonen inte äta, rostad i så fall. Annars är det bara pet-pet-pet så fort det syns en liten lökbit.

   Potatis, lingonsylt och rödbetor gäller här hemma!

   Radera
 7. (ut och tälta, påsen perfekt hajk-mat)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, det har ju du ju rätt i! Fast jag har inget tält ...

   Radera