söndag 26 mars 2017

Skyltsöndag nr 53 - Fart

På vägen från skolan är det en vägsträcka som gör mig väldigt konfunderad! Titta här!


För att förklara, det är två filer som går ihop och ligger parallellt med A-7 en bit.
Kommer man från vänster står det på skylten att hastigheten är 50 km/h.
Kommer man från höger står det på skylten att hastigheten är 40 km/h.

Min fråga är, hur fort får man köra där filerna går ihop? Där jag har satt frågetecknet?

Några hundra meter längre bort löser sig problemet då de där har satt upp en till hastighetsskylt. Eller löser och löser, man bör kanske kunna se vad det står på den också?


Vem kom på att man sätter den stora blå skylten framför den lilla?!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare

18 kommentarer:


 1. Jag hoppade raskt över fil och hastighetsförklaringen för jag kände hur det började rulla runt i huvudet, hihi....

  Skylt-kram-♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är banne mig inte lätt att förstå sig på allt! Lika skönt att slippa ibland.

   Radera
 2. Hahaha! En helt berättigad fråga vid första bilden. Å stor eloge för dina fina skyltar som du har ritat:-) Vilket program har du använt här? Själv är jag urusel att göra ritningar...

  Hastighetsskylten bakom den blåa skylten är ju sååååå typisk. Alltså här brukar man sätta buskar och träd som man inte trimmar framför hastighets. och förbudsskyltar så att man definitivt inte kan se dom.

  Ett typiskt och helt underbart Emma-bidrag till Skyltsöndagen. Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och ja, jisses! Jag är rätt hopplös med det är med skyltar ... Sitter till och med och gör egna!

   Den här gången blev det PhotoShop, hade lte bråttom så det blev inte helt centrerat, ser jag, det stör mig enormt. Men jaja, det får vara.

   Radera
 3. Kanske är det tänkt 45?? Men jag hade nog bytt fil.Klart oklart vad som gäller. Eller spansk tydlighet för den verkar i alla fall råda bakom den blå skylten .
  Här blev det något att klura vidare på. Tack för klurande skyltnig med humor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte också på det. Men om man inte har kört från båda hållen, hur ska man då veta? Jag menar, kommer du från vänster så tror du ju att det är 50 hela sträckan. Och det är ingen diskussion jag skulle vilja ha med La Policía!

   Radera
 4. Nu blev det alldeles för mycket ;) och något svar på frågan har jag definitivt inte!

  SvaraRadera
 5. Spansk trafikmiljö bjuder på många överraskningar. Det är väl detta som gör att ingen bryr sig till slut. Tänker då bl. a. på den spanska parkeringsanarkin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ligger en hel del i det du skriver. Men sedan kommer plötsligt den barske spanske polisen. Honom går det inte att diskutera med, då kan du åka på ännu mer böter!

   Radera
 6. Ja det får man ge spanjorerna - dom är många gånger väldigt duktiga på att vara otydliga! ;-)
  Här har vi liknande varianter när det står en hastighet på själva gatan och sen har dom skyltar som säger nåt annat. Vad gäller? Har det som är målat en högre prioritet, eller är det tvärt om?

  Men det spelar inte så stor roll egentligen. Det är inte så där jättemånga som bryr sig om trafikregler och vägskyltar i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också ett sådant ställe där det är målat att man i denna filen ska svänga till höger. Men det finns inget som säger att man inte får svänga till vänster. Så då gör jag det för jag vill hem och det är inte åt höger. Men jag hoppas alltid att det inte är någon polis som ser mig. Man vet aldrig om de har fått direktiv att dryga ut kassan.

   Radera
 7. Ja du, det där med skyltning här i Spanien kan man undra över mer än en gång! Tror inte det är många här som bryr sej så mycket om den exakta hastigheten, bara ungefära. På A7 är det 80 på många ställen, hölls bara när det fanns genomsnittshastighetskameron mellan Calahonda och La Cala,nu är de bort och allt är tillbaka till normalläge igen!
  Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har de tagit bort fastighetskontrollerna vid Curva Peligrosa? Då förstå jag varför det åter var en lastbil som välte där i februari. Suck!

   Radera
 8. Svar: Tack språkpolisen för påpekandet av ögonproppar. Har rättat det nu! Men hade du tittat på skärmarna där i Gaming Lounge så hade du nog också uppskattat ögonproppar kan jag säga, speciellt om du är migränbenägen;-)

  SvaraRadera
 9. Jag håller med Steve där. Otydlighet leder tillslut till att man inte bryr sig vilken hastighetsskylt man ska följa. Min man hade hursomhelst valt hans beslut. Han hade kört på hans säkra kort och lite övers. Han kallas för blyfoten...
  Jag beundrar dina skyltar och även dina fördjupningar på hur säker och till hänger samman=)

  SvaraRadera
 10. Jag håller med Steve där. Otydlighet leder tillslut till att man inte bryr sig vilken hastighetsskylt man ska följa. Min man hade hursomhelst valt hans beslut. Han hade kört på hans säkra kort och lite övers. Han kallas för blyfoten...
  Jag beundrar dina skyltar och även dina fördjupningar på hur säker och till hänger samman=)

  SvaraRadera
 11. Min dotter brukar säga att någon borde ta tag i vägskyltningen i Italien , det verkar var lika snurrigt hos er.
  Här i Thailand har vi chaufför, tack och lov :)

  SvaraRadera