tisdag 14 mars 2017

Vädret i januari 2017

Tiden rinner iväg fort ibland och jag har hittills inte sammanställt januarivädret! Kanske det beror på att dessa ruggiga temperaturer är något jag helst vill lägga bakom mig (fast det i dag är mitten av mars, regnet öser ned och det är knappt 10 grader). 

Året började bra, sedan vet jag inte riktigt vad som hände med vädret ...

Jag vill än en gång påpeka att 12-15 grader på Solkusten är inte samma som 12-15 grader i Sverige, i alla fall inte i Stockholmsområdet. Här har jag haft täckjacka på mig och stora sjalar, inomhus varma tofflor och i tjocka filten i soffan! Elräkningen ska vi inte ens tala om ...

Januari 2017
 1, 15° C, mulet
 2, 17° C, sol
 3, 17° C, sol, lite moln
 4, 20° C, sol
 5, 20° C, sol
 6, 19° C, sol, lite moln
 7, 15° C, sol, lite moln
 8, 16° C, sol, lite moln
 9, 17° C, sol
10, 16° C, sol, kall blåst
11, 19° C, sol, blåsigt
12, 19° C, sol
13, 17° C, sol, blåsigt
14, 14° C, sol
15, 15° C, sol
16, 15° C, sol, blåsigt
17, 15° C ,sol
18, 8° C, regn
19, 7° C, regn, blåsigt
20, 12° C, sol, lite moln
21, 12° C, sol
22, 12° C, sol, blåsigt
23, 14° C, sol, blåsigt
24, 16° C, sol, blåsigt
25, 15° C, sol
26, 15° C, sol, regn på kvällen
27, 14° C, sol, moln, skurar
28, 14° C, sol
29, 15° C, sol
30, 15° C, sol
31, 15° C, sol, lite moln

Månadens snittemperatur dagtid: 15° C

Vad gäller blåsigt: det blåser nästan alltid lite här på Solkusten. Har jag skrivit blåsigt så har det verkligen blåst! Och som tidigare, det här är helt hur jag har uppfattat det och vad vår väderstation här hemma har sagt till oss. Vädret och temperaturen i Málaga eller Marbella kan skilja sig åt en del mot hur vi har det här i Benalmádena.

Till sist, en titt på när solen gick upp och sedan ned den första dagen i månaden:
 

Amanecer - gryning
Salida del sol - soluppgång
Cenit - zenit
Puesta del sol - solnedgång
Anochecer - skymning

Om solens vandring: information och bild från http://salidaypuestadelsol.com/

Planen är att göra en sammanställning efter varje månads slut och det finns sedan januari 2015. Klicka på etikett Väder för att hitta de andra. Man kan även i sökrutan leta upp en viss månad, de är rubricerade enligt samma princip.

10 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig Emma. Ibland är det bra att dåliga perioder faller i glömska. Här regnar det och blåser. Igår gick jag en lång runda och frös till en början tills jag hade fått upp ångan. Kryp åter ner under filten och ta det lugnt för det ska jag=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I går var det så regnigt att det var bara glömma att gå ut - om man inte prompt var tvungen!

   Radera
 2. Jag tror inte att dom som inte har besökt spanska fastlandet på vintern kan förstå hur ruggigt och svinkallt det kan vara trots att graderna verkar "vettiga". Hujedamig vad jag har frusit här ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Ända in i märgen, känns det som!

   Radera

 3. Har inte det hela men luftfuktigheten att göra? Jag kan mycket väl tänka mig att ni fryser häcken av er vid endast 15 grader. 😱

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det hänger nog i hop med det. Häcken vill jag ju inte frysa av mig, behöver det jag har...

   Radera
 4. Vet precis vad du menar med att 12-15 grader inte är samma sak som 12-15 grader i Stockholm. Det är samma sak på Costa del Sol, där vi nästan frös ihjäl både under december/januari och mars månad när temperaturen sjönk ner till 8 grader under natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag förstår det av Ama att Costa Blanca är lika uschlig och jag vet att Casa Annika som bor kring Sevilla brukar också kommentera avsaknaden av värme, särskilt inomhus.

   Radera
 5. Instämmer helt. I Spanien kan det var verkligt rått och kännas betydligt kallare än det är. Är det 10-15 grader här hemma i Stockholm är det nästan varmt i jämförelse. Och vi vägrade att frys inne i januari i den spanska sommarstuganså convertern gick sig varm. Tur att de finns. Vädermässigt kändes nästan detta som det gjorde hos oss i Torrevieja i januari. Men vi hade mer regn där en vecka i mitten av januari och även lite snö och en hel del rejäl vind.
  Alltid roligt med dina sammanställningar av vädret. Tackar för detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ditte, februarisammanställningen kommer den med.

   Våra elräkningar blev typ dubbelt så höga under januari och februari. Vi har ju bara små separata radiatorer och de är inte direkt effektiva.

   Radera