lördag 11 mars 2017

Lördagsgodis vecka 10 2017

Dags att stoppa ned näven och plocka upp gosakerna från den gångna veckan!

Godisbit nr 1
Att komma ut från mataffären och känna värmen slå emot en! Efter att ha spenderat några ruggiga månader är det så himla skönt att äntligen få vara varm igen, rakt igenom.

Godisbit nr 2
Att sitta i en renskurad utegrupp vid den i går rengjorda uteplatsen efter att ha varit arbetsplats under nästan fyra veckor. (Skygglappar på när jag ser cementfläckarna på fönstren, de måste tvättas.) Poolens vatten gnistrar återigen klart efter sandregnet och graderna har börjat stiga. Nästan 18 tror jag det är nu. Det går åt rätt håll!

Godisbit nr 3
Skål och grattis, mammis!
Den största och godaste biten är så klart att lilla mamma fyllde år i går! Godisbiten har några lite syrliga fläckar eftersom vi inte är med och firar i person. Jag vet dock att hon i går blev ordentligt firad av vänner och grannar, telefonen gick i ett och gratulationsmail kom från gamla elever mamma hade när hon var lärare, elever hon hade för ca 40 år sedan! Det är helt underbart att höra!

Och i dag har resten av familjen firat med skinka, ost, citroner och allt som mamma och pappa hade med sig från oss. Så vi är med och firar, som mamma sa.

15 kommentarer:


 1. Grattis i efterskott till din mamma som fyller samma dag som jag, båda fyllde vi dessutom jämt. :-)
  Idag hade vi ett riktigt fint vårväder, njöt fullt ut.

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Stort GRATTIS till din mamma! Hon måste ha varit otroligt poppis som lärare om hon än idag grattas av sina f d elever. Otroligt positivt att höra måste jag säga:-)

  Även vi hade en fantastiskt fin dag idag, inte i klass med din såklart, men 30 grader på balkongen och sju grader i skuggan är ju inte helt fel med tanke på att vi bor i nollåtta.

  Å vad gäller fönsterputs - tack för påminnelsen. Jag väntar ett tag till. Med svenkt väder vet man aldrig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mamma är duktig hon! Det var en klass som var lite speciell, minns att de var barnvakt åt mig och min lillebror i band. Och visst värmer det att höra att de fortfarande minns henne så pass!

   Har inte heller fört fönstren än. Skyller å att man ska ju inte göra det i skinande sol!

   Radera
 3. Ett litet godisregn med andra ord!

  SvaraRadera
 4. Så där borde man göra varje helg: lyfta fram godbitarna från veckan!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kom på för ett tag sedan att det blir lite mycket gnäll här i min blogg! Och så skriver man inte om småsakerna som glädjer en i vardagen. Ytterligare en aspekt var att det kanske bara var så lite att det inte blev ett eget inlägg. En sak till var att det kan vara bra att tänka tillbaka på sin vecka och påminnas om hur bra den faktiskt har varit!

   Så då föddes detta med Lördagsgodis. Kanske något att ta efter?

   Radera
 5. Så härligt med alla dessa godisbitar. Inte minst när trädgårdsmöbler är nytvättade och poolen är vidgjord =) Vi hade ett tjockt skikt av sand när vi kom hem efter 4 veckor på avvägar. Inte roligt alls=/ Igår fick jag putsat fönster iaf och städning av grill. Det finns alltid något att göra när man är med hus=) Grattis till din fina mamma på hennes stora DAG!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där sanden... Bilen behöver sig en avsköljning också, den har som en rosaaktig ton nästan eftersom den är silverfärgad och röd sand på det. Rosa är inte min favoritfärg, direkt. Förutom på blommor!

   Och husboende håller en verkligen sysselsatt, det ska gudarna veta.

   Radera
 6. Härliga godisbitar. Vassast är nr 3; vilken fantastisk födelsedagspresent till din mamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de hade det så bra så med allt det goda.

   Radera
 7. Grattis till mamsen! Lite i efterskott, men bättre sent än aldrig :-)

  Skönt att den riktiga värmen är på gång också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, äntligen! men i dag är det hysteriskt blåsigt.

   Radera
 8. Vad skönt med värmen! Förstår känslan. Även i Stockholm har vi nu i två dagar njutit av lite vår men så varmt är det inte. Dock fint solsken. Och att nyttja av solen en nyskurad utegrupp känns extra behagligt.
  Härligt att kunna fira din mamma på avstånd och roligt att hon böev så fint firad hemma.
  Fina godisbitar och sådana piggar upp.

  SvaraRadera