söndag 19 mars 2017

Skyltsöndag nr 52 - Doggisar

Jag vet att jag emellanåt gnäller på dem men jag gillar faktiskt hundar. Fast jag föredrar katter.

Jag gnäller nog egentligen inte på hundarna, det är dess ägare jag blir så gnällig på. Men det behöver vi egentligen inte gå så mycket närmare in på just nu. Hundarna finns här i mängder och det skapar ju - till söndagsglädjen - en hel del skyltar!

Den här underbara installationen finns i Parque la Paloma i Benalmadena.


Vi tittar lite närmare på skylten:


Den där loggan! Den gillar jag! Så himla bra! Det är alltså en lokal veterinär som sett till att det finns en dricksfontän för husdjuren som är välkomna att följa med in i parken om de är kopplade.

~ ☺ ~

Sedan kan det ju vara bra att visa att man har en hund i huset:


Kanske varna för den?


Varning för hunden! De hade inte ens behövt skriva någon text med den bilden!

~ ☺ ~

Hundar brukar gärna skylta om sitt missnöje med något:


Det där gjorde några vänners hund med soffan på deras inglasade altan, hunden tyckte troligen att den fick för lite uppmärksamhet. Jag bara gapade när jag såg massakern. Hunden var för tillfället inte mycket värd ...

Hundrackaren ska nu flytta ut och få eget hus på tomten.


Synd att den hundkoja vi har hos oss sitter fast, vi använder den ju inte. Men det har antagligen bott en hund som hette Ben där, skylten säger det.

~ ☺ ~


Hundtoalett? Det är det jag tänker när jag ser en brandpost. (Lite lurig bild dessutom. Brukar det inte vara parkeringsförbud vid brandposter?)


Här på denna gräsmattan får hundar inte gå.


Och här får de inte heller gå (fast på det andra sättet).


Det är nog många hundägare som önskar de kunde lära sin hund detta.

~ ☺ ~

Nä, nu har det allt blivit för mycket om hundar. Avslutar därför med dessa individer som tydligt skyltar om vad de vill: var är maten? Vi är hungriga! Och väldigt söta!

Alin är den röde vildkatten, de andra två
tror jag det var som jag plockade upp ur poolen.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare

15 kommentarer:


 1. Dricksfontän för husdjuren var något helt nytt för mig, alltid lär man sig något nytt. Fin skyltning....

  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Visst är det gulligt med fontänen!

   Radera
 2. Hundskyltar av olika slag är finns men jag undrar ibland varför för just i Apanien tycker jag hundarnas ägare är dåliga på att ta dem till sig. Hundar kan man ju träna till det mesta. Där är det värre med katter för de gör som de vill i alla lägen. Jag är ju en hundmänniska men anser att en hund ska fostras och den behöver ju mycket uppmärksamhet annars kan det gå som med soffan. Kul hundtemaskyltning med inslag av katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst går det att träna hundar! I alla fall de flesta, de vill ju lyda. Som jag har förstått det kan man till och med lära dem att inte hålla på att markera varenda stolpe de råkar passera. Tänk en blindhund som skulle bete sig på det sättet...

   Soffhunden är än rackarns gullig och charmig hund som bara behöver lite pli. Han hoppar på de flesta men gör det inte mot mig. Haha!

   Radera
 3. Hahaha! Asgarvar när jag ser dina skyltar med en väldigt röd tråd:-))))
  Fontänen för hundarna är heltsuverän. Mera sådant säger jag bara, speciellt då det ju kan vara riktigt varmt i dina trakter.
  Kakelplattorna är så himla roliga, liksom din hundkoja i huset. En sådan har jag aldrig sett. Skitsnygg är den. Å om ni inte använder den för Ben kan ni ju alltid lagra ved till spisen i den;-)
  Din hundtoalett ser ut som en Dalek ur Dr. Who.

  Är varken hund- eller kattmänniska, men gillade dina skyltar skarpt.

  Tusen tack för denna skyltkavalkad och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fin den där fontänen.

   Och det är verkligen kul att se allt vad de gör med kakel. Vår lilla koja är baracett enkelt exempel. Hade grillkolen där förut men det blir rätt blött och fuktigt emellanåt så nu står där mest tomt. Ja, om inte katterna sitter där som skydd när de tigger i regnet.

   Radera
 4. Oj vad omtänksamt med fontänen! Och hundtassen där i mitten av blomman var ju bara hur fint som helst :-)

  Härligt skyltat! Jag är både hund- och kattmänniska. Å sen gillar jag älgar också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är rätt obekvämt att sitta i soffan och gulla med en älg. Den där kronan, du vet, petar bara i ögonen hela tiden.

   Radera
  2. Ja, lite obekvämt är det allt. En jobbarkompis som hade en älg hemma i sin lägenhet valde att förvara den i badrummet. En natt vaknade hon av ett hiskeligt liv och ute i badrummet kunde hon konstatera att den stod med tre ben i badkaret. Den ville väl bada, kan tro? ;-)

   Radera
  3. En älg? I en lägenhet? Hon kan inte ha riktigt alla älgar hemma hon! Eller jo, det var ju det hon hade men ... Inte den vassaste morakniven i lådan, då.

   Radera
  4. Haha! Det var i och för sig en kalv, och direkt efter badrumsincidenten så beslutade hon att Ella (älgen alltså) var pigg nog att återbördas till Skansen. Okej, sa jag. Jag kör - du håller fast älgen ;-)

   Radera
 5. Dricksfontän för husdjur, det initiativet gillar jag.

  SvaraRadera
 6. Ja, det var många bra hundskyltar:) Jag tyckte det var ett jätte bra idé att ha en vattendepå för hundar. Däremot förbudskylten av hundar som ombedes att inte göra sina behov på gräsmattan var tvetydig:d
  Ja, nu återstår det att skaffa en hund som heter Ben eller rentutav gillar ben:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hitta en hund som gillar ben och sedan döpa den Ben är knappast svårt här i Spanien med de överfyllda hundgårdarna.'

   Men nej tack. Ingen hund.

   Radera