söndag 1 december 2019

Skyltsöndag nr 131 - En sjätte första advent

I dag har det varit lite adventsstök! Det var dags för julskyltning här hemma, för sjätte gången i Spanien! Jisses så tiden går!


Jag började dagen med att sitta en stund i solen. Då fästade jag garnändar på de glasunderlägg jag virkat. Juligt röda ligger de nu för användning vid vardagsrumsbordet.
- Wow! Nya! sa mannen min när han såg dem. 


Jag la även sista handen vid de "underlägg" som är anpassade för Ikea-glasen. De är så smidiga, de hänger med när man lyfter glaset!


Den röda bordslöparen la jag ut också. I förgrunden står en liten julstjärna inköpt i år, i andra änden av bordet står förra årets. Den jäkeln har fått vita flygare (kryp) men just nu har jag övertaget. Det är så konstigt, de dyker upp på fjolårets julstjärna varje år och då säckar växten ihop om man inte har koll. I år har jag hållit ett öga på den numer ganska stora julstjärnan, vill inte att den ska falla offer för dessa bladsugare.


Julförklädet hängdes också fram för det var ett evigt tjat här hemma om pepparkakor. Två plåtar med skurna pepparkakor gjorde jag ...


... samt så klart lussebullar. Första gången jag gjort degen i bakmaskinen, attans så det jäste bra!


Jodå, de blev bra! Kanske lite för osöta, sockret försvann väl i jäsningen.


Däremot här är det lite katastrof i mitt tycke! Där ska det ju stå fyra stycken ljus varav det första skulle ha tänts i dag. Men jag har helt missat att köpa ljus. Känns helkonstigt och inte bra, inte likt mig. Men nu blev det så. Får väl ta det i veckan eller något ...

Trevlig första advent!

 ~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

16 kommentarer:

  1. Du har mer pyntat än vad jag har. Jag hittade inte min adventsstake, bara ljus, men så nu i kväll fann jag den och hann tända första ljuset.
    Dina lussekatter ser underbart goda ut. Vi får se om jag hinner baka något till jul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har fortfarande inte köpt ljus, det har varit helrörigt med hantverkare här! :D

      Radera
  2. Här har du skyltat med att det är första advent idag samt med dina fina virkade alster så verkligen är helt suveräna. Så himla snygga de blev.
    Den stora julstjärnan ser inte ens ut som en sådan. Den har ju helt andra blad än vad "vanliga" julstjärnor har. Konstigt...
    Julförklädet är ju så gulligt. Å vad du har varit duktig idag - pepparkakor OCH lussebullar - jag är mäkta impad måste jag säga:-)

    Tusen tack för denna mycket personliga och fina Skyltsöndag. Tusen tack för länken också:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns lite olika utseenden på julstjärnor. Den här är faktiskt lite lustig för den är lite hängande, det såg jag inte förrän jag kom hem med den. Sedan är den rätt ljus och småbladig, särskilt om man jämför med den andra. Men den är väldigt fin!

      Radera
  3. Oj som du pysslat - med jättefint resultat! Sex gånger feliz navidad - hur många fler tänker du att det blir?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ingen aning om hur många det blir, faktiskt! Tillsvidare. Skolan funkar ju för sonen så det är väl bara att köra på.

      Radera
  4. Mycket pyssel hos dig till första advent.Och redan sjätte gången ni är i Spanien vid första advent.Tiden går och vi med den...

    SvaraRadera
  5. Oj vad fint! Du är verkligen pysslig.

    Våra gamla korkunderlägg som vi har följer också med när man lyfter på glasen. Sen ramlar dom ned när man kommit halvvägs till munnen... Inte riktigt samma finess som dina fina röda :-D

    Ha en fin start på den första julveckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var just det där med att de hänger med och faller av halvvägs som gjorde att jag började titta på det där med att virka, något som inte sticker fast!

      Radera
  6. God advent Emma!
    fint du pysslat! Här har jag ingen att pyssla för om jag nu gjort det...Antagligen när min enda avkomma var yngre :-)Hon har väl fått en pysselådra av någon :-)Får släktforska :-)Baka kan jag inte heller :)Jo sockerkaka förstås...Ignacio hittade min elljusstake som han släckte hela tiden för 5 år sen...spanjorer fattar ju inte det där med att många ljus ska brinna :-)Nu påstod han att förra advent hade han den tänd dygnsvis!!Jahaja...hm...nu tog han fram den och tände men å andra sidan betalar ju jag elen nu hahaha...
    Här öser det ner och ska blåsa 50 km/tim i natt/morgon...vaya, vaya,
    läskigt!Ska skriva blogg i morgon bitti och fota forsarna på gatorna...få se om bilarna står kvar...det lutar neråt ända till stranden...Ha en bra vecka! Kram P ♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pyssel och hantverk har jag fått från alla håll och kanter så det går liksom inte att undvika! Just nu skiner solen och det är 16 grader! Ska nog gå ut och sätta mig en stund! Det gäller att lapa D-vitamin när man kan!

      Radera
  7. Svar: Det var del 1 av behandlingen. Fler nerver väntar före eller efter jul. Uppföljningssamtal om tre veckor. Sedan får man upprepa det hela var 3e/4:e månad. Helt okej, bara behandlingen hjälper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, då hänger jag med. Hoppas att det fortsätter hjälpa!

      Radera
  8. Jag hade också missat att köpa ljus!

    SvaraRadera