tisdag 2 september 2014

Stop is stop!

Under alla de år jag har haft körkort har jag aldrig blivit stoppad av polisen - möjligen har de bara viftat mig vidare medan bilen framför och bakom blivit stoppad.

Mannen min, han har blåst minst en gång i Sverige, de har viftat honom åt sidan och "kollat läget" osv. En gång satt jag och sonen i baksätet, sonen var väl bara någon månad gammal. Polismannen bara kollade läget och frågade sedan om bilen. :) Jag hade då en rööööd Chrysler PT Cruiser och den är ju lite uppseendeväckande. Åh, vad jag ÄLSKAR den bilen! Nu har min pappa den och han gillar den skarpt, han med.

Men det var inte det jag skulle skriva om...

Idag var det jag som satt bakom ratten ända tills mannen min tröttnade på det (men det är en annan historia, det!) så vi parkerade och bytte förare. Vi körde kanske 200 m och mitt i den mörka tunneln framför oss stod den spanska polisen och viftade med en stoppskylt. Så mannen min gjorde precis vad jag också skulle ha gjort, han saktade in och svängde av in bakom polisbilen - så som vi gör i Sverige. Men polismannen viftade irriterat med sin lilla lampförsedda skylt att vi skulle köra fram till honom. Jag vevade (nåja, tryckte på knappen) ned rutan på passagerarsidan och möttes av detta:

Hittade bilden på en spansk blogg här på Blogspot.
- Don't you know what STOP is? STOP is STOP!!!

Och så pekade han på sin lilla skylt, kollade baksätet och viftade oss vidare (med skylten). 

Därefter hade jag och mannen min en intressant diskussion huruvida man som polis i Spanien måste vara ohyfsad och otrevlig, om man är eller blir det, om det är en viss typ av män(niskor) som blir poliser i Spanien.

Det var i alla fall ingen person jag kände att jag hade lust att gå fram till och be om hjälp om jag skulle behöva det. Det finns ett annat ord för gris som jag just nu tänker på...

2 kommentarer: