fredag 25 mars 2016

Parken intill

Sol som sol?Inte så långt ifrån där vi bor finns det en liten park. Det är där som sonen och jag har smugit runt i hibiskusrabatterna och plockat pinnar till brasan några gånger.

Sol som sol?Den är faktiskt väldigt fin och välskött! Och för någon månad sedan hade de ytterligare lite uppfräschning. Parksoffor och sopkorgar lagades och målades om, buskar klipptes, fotbollsplanens läktare lagades och det målades om i glada färger, precis som lekplatsen. Fontänen fungerar åter och drickfontänerna är rena och snygga.

Fotbollsplanen används faktiskt rätt mycket, det är nästan alltid någon där. Där finns även tre (!) basketkorgställningar men jag vet inte exakt hur de tänkt sig att man skulle spela en basketmatch för det är bara två basketkorgar och de sitter på samma sida av plan, inte mittemot varandra. :)

Sol som sol?

Lekplatsen används av barn i alla åldrar, jag har även sett att de har barnkalas där. Det är en samligsplats intill med bänkar samt ett "friggebo" som jag tror man kan öppna upp till en servering eller liknande. Trevligt verkade de ha i alla fall!

Sol som sol?

Men mest används nog parken till att rasta hundarna även om det egentligen är hundförbud.

Sol som sol?

Sonen och jag har flera gånger åkt runt parken på våra sparkcyklar, patinetes. Jag njuter av alla de fina gångarna som är kantade med buskar och träd som vi i Sverige bara drömmer om att ha i våra parker och trädgårdar.


Idag var det dessutom något som blommade som doftade underbart där jag satt under ett träd och titttade på sonen som lekte med en kompis.

Sol som sol?

Efter en timme i solen är det rätt skönt att sätta sig i skuggan och bara titta uppåt och njuta!

6 kommentarer:

 1. Gud såååååå läckert! Den parken blir man ju glad av! Tänk om vi hade sån't i Sverige.
  Även här på Costa Blanca lägger man mycket möda på fina parker, lekplatser och inte minst gymnastikställningar för gamla och unga. Platserna är alltid färgglada och otroligt fräscha.

  Den spanska byggstandarden må vara undermålig, men trädgårds- och parkanläggningar är spanjorerna mästare på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de flesta parker här är välskötta! Och de har ju hela året på sig att jobba med sina trädgårdar, de kan inte slappa som vi gör på vintern för då växer det igen.

   Radera
 2. Härligt med fina parker som människor kan använda på olika sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att parkerna används också! Så som Drottningholmsparken eller Rålambshovsparken används till utflykter osv så används även den lilla parken i ens område.

   Radera
 3. En himla fin park! Trevligt när dom håller ordning också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är duktiga på det! Synd att användarna inte är lika duktiga.

   Radera