torsdag 3 mars 2016

Restaurante Rey Alfonso

Det var sååååå gott!
Inte ett skaldjur lämnades kvar, bara lite ris och någon citronklyfta...
Fru Torreblanca frågade någon dag innan julafton om vi ville följa med till Nerja, det finns en restaurang där som ska vara jättebra, de har supergod paella.
- Självklart! sa vi.

Vi blev upphämtade av familjen Torreblanca medan familjen Tjörn, de som rekommenderat restaurangen, åkte i egen bil. Det skulle även bli som en avskedsmiddag för dem då de dagen efter åkte hem till Tjörn igen. Jättetråkigt.

Vi kom fram lite tidigare än familjen Tjörn så därför kunde vi i all hast visa familjen Torreblanca området kring vackra Plaza Balcón de Europa. Restaurangen som heter Restaurante Rey Alfonso, ligger precis ute på spetsen under det enorma torget, man går nedför de lite läskiga trapporna längst ut. Hela Medelhavet breder ut sig när man tittar ut genom panoramafönstren.

Sanslöst vackert!

Vi beställde in oliver, bröd och gambas al pil-pil som förrätt och sedan åt vi paella laget runt, förutom sonen som tog sin traditionella entrecôte och ett av de andra barnen tog Biff Stroganoff. Jag har aldrig sett så mycket skaldjur på en paella! Vi länsade faten! Varsitt glas vin, öl eller läsk, vatten samt all maten för 12 personer gick på drygt 220 € (om jag minns rätt, kan ha varit lite till men i så fall inte mycket), med notan kom även en flaska cava.

I Spanien gör de ofta så att när man får notan så mjukar de upp den eventuella chocken med ett glas starkt, gärna något snappsliknande eller likörigt. I det här fallet alltså ett glas mousserande vin. På en del ställen kommer de även med alkoholfria alternativ.

Bilden är lånad från Apartamentosjimmy.com
När vi var där var det ju lågsäsong och det var eftermiddag, restaurangen var nästan tom. Men jag misstänker att på kvällen under högsäsong, då är det nog bra om man bokar ett bord (vilket vi också hade gjort nu).

Det läget och med de priserna för den maten! En perfekt kombination!

8 kommentarer:

 1. Hej ja det är mycket billigare att gå ut och äta här mot Sverige man blir inte direkt ruinerad tror att skulle kosta samma summa för 3 personer erkki

  SvaraRadera
 2. Oj vad smarrigt det där lät! :-)

  Vi har bara varit i Nerja en gång, och då hälsade vi på vänner som hade hyrt en lägenhet där. Och dom bor - lustigt nog - just på Tjörn :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så lustigt!

   Som tur är har jag även en annan restaurang i Benalmádena som serverar riktigt god paella.

   Men den får jag berätta om en annan dag!

   Radera
 3. sv: UFO-t hade landat på ett torg i Granada :-)

  SvaraRadera
 4. Hej ja det är billigt att gå ut och äta här mot Sverige tror att priset skulle vara för 3 personer i Sverige .Sen att man får en flaska vin gratis tycker många va bra men som turist vet man inte att en flaska bra vin kostar 99cent inte som hemma erkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant. Vet att vi drack ett vin som vi betalade ca 18 € för i en restaurang och det kostade ca 4 i butiken.

   Men så är det ju alltid.

   Radera
 5. Tack för tipset - har missat den restaurangen! Vill även tacka för en jättebra blogg, kollar varje dag!

  SvaraRadera