tisdag 15 mars 2016

Soffan

Solstol, bäddmadrasser och backar som bordsben.
Precis som när man flyttade hemifrån!
Jag kom på att jag har ju inte berättat om vår soffa!

Vi funderade på att köpa begagnat då när vi i juni skulle fylla ett relativt tomt hus. Vi såg inget som direkt lockade (blev tvärtom lite avskräckta) så vi tittade runt på nätbutiker och i "riktiga" butiker i området Málaga-Marbella. Vi hittade några möjliga objekt som vi funderade på och diskuterade om, många soffor provsatts. Det är ju trots allt en del pengar som ska ut när man ska möblera ett helt hus. Och så var vi lite oense om stil och utförandet.

I en tidning såg jag en annons om att det skulle finnas en möbelbutik som heter Estares Mobilario nere kring Miramar, intill Lidl, i Mijas Costa. Vi gick förbi och tittade in i skyltfönstret. Hmmm... är det där en butik för oss verkligen? Den ser lite... glittrig och prålig ut med gigantiska kristallkronor i skyltfönstret. Men vi gick in i alla fall och jisses! Vilken butik! Vackra matsalsgrupper, soffor, bord och sängar uppställda i miljöer och utsmyckade med massor av roliga, udda och fina ljusstakar, lampor, fotpallar, fåtöljer, ljus, lådor och askar, tavlor och tyger. Letar man en gåva till ett hem finns det säkert något som passar här oavsett om man gillar glitter eller stramhet. Och priserna är helt OK.

Vi valde nr 4 uppifrån men
den ser i verkligheten ut
som nr 3 uppifrån!
Det här fotot tog jag i butiken.
Där hittade vi i alla fall en soffa med divandel (det hade vi bestämt att vi ville ha) och vi valde en färg på soffan som skulle passa med caffe latte-färgen vi har på väggarna. Så snyggt det skulle bli! Vi betalade handpenningen på 30% och några veckor senare skulle den komma hem, leverans och montering ingick i priset. Så bra.

Under tiden satt vi på våra bäddmadrasser och kuddar framför TV:n, soffbordet var en bordskiva (mitt skrivbord i radhuset) på två backar. Visst, funkade väl, men det kändes som att man precis hade flyttat hemifrån igen.

Soffan kom efter de utlovade 14 dagarna och männen började bära in den.
- Öh... jag är lite osäker på färgen, sa jag. Den ser inte helt rätt ut, jag är inte säker men...
De ringde och pratade med butiken och jo, det skulle vara korrekt färg. De i butiken försökte fota och skicka ett kort på färgproverna men det gick inte så bra, svårt att se på ett foto, så det slutade med att vi dagen efter tog med oss en lös kudde för att jämföra med proverna i butiken.

Och här är den, nyanländ! Uppställd men osutten!
Det var rätt färg men det såg så annorlunda ut hemma hos oss. Så klart. Man ska alltid ta med färgprov hem eller i alla fall gå ut med dem i dagsljus när man är i butiken. Det borde vi ju ha tänkt på själva.

Färgen på soffan är fin men inte riktigt den vi egentligen hade tänkt oss, vi hade nog tänkt oss en "barkigare" ton, inte den här "kameliga". Men å andra sidan så är soffan mest täckt med överkast, lättare att tvätta. :)

Men varför skriver jag nu om vår soffa? Alla har väl köpt något som blev fel. Men trodde du verkligen att det slutade där med vår soffhistoria?

Det kommer ju så klart en akt till. Eller två.

7 kommentarer:

 1. Ser härligt bekväm ut! Skynda att sätta er! Snyggt med sömmarna. Färgen är också fin. Ni får väl måla om väggarna om de inte matchar soffan vetja ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju ett alternativ. Men varenda vägg - förutom badrum och kök - i hela huset är målad i samma kulör.

   Och visst har vi satt oss, det där hände ju i juni 2015. :)

   Radera
 2. Jag tycker soffan ser jättefin ut :-)

  Vi letade med ljus och lykta efter en soffa här i Spanien. Dom flesta soffor är så "konstiga" här. Stooora och svulstiga utan att för den del rymma mer än typ två personer. Vi letade som sagt var huuur mycket som helst inom en radie på sex mil. Jag lovar att det finns många möbelaffärer här i trakten. Jättemånga!
  Till slut hittade vi den soffan som vi har nu, och som vi är nöjda med.
  Var vi hittade den?
  I möbelaffären som finns i bottenvåningen av det huset där vi bor... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen självklart! Varför ta vatten ifrån ån, liksom...

   Radera
 3. Hahaha! Kan inte låta bli att tänka på massagestolen vi hade på jobbet. Den såg ungefär likadant ut som mittendelen av er soffa, fast den var svart - massagestolen alltså.

  Ser mycket framemot nästa del av din berättelse:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de där massagestolarna! En sådan hade vi också uppställd där jag jobbade förut. Den var också svart. :)

   Vår soffa har inte den funktionen. Men man kan rulla ut sistarna på soffdelen så den blir ca 15 cm djupare! Irriterande emellanåt för sonen sitter så det åker ut och jag puttar in. Och så åker den ut och jag puttar in...

   Ja, det är lätt att se fram emot andras eländen! :)

   Radera
  2. Sistarna ska då alltså vara sitsarna.

   Tänk om jag kunde lära mig att läsa igenom innan jag trycker på Publicera.

   Radera